Haber 20.11.2022 00:00:00 / Okunma Sayısı: 357

Ankara'nın Basketbolcu Dişhekimleri 

Maç saatine göre randevu ayarlıyorlar

Ankara'nın basketbolcu dişhekimleri 
Maç saatine göre randevu veriyorlar

DENTALHABER-ÖZEL

Ankara'da 17 dişhekimi, bir yandan yoğun iş temposu içinde mesleklerini icra ediyor diğer yandan da şirketlerarası basketbol liginde ter döküyor. Ankara Dişhekimleri Odası (ADO) forması altında mücadele veren sporcu hekimler, hasta randevu defterlerini lig fikstürüne göre düzenliyor.

Haftanın takımı oldular

Ankara Kurumlararası Basketbol Ligi'nde (Corporate Basketball League-CBL) mücadele eden ADO kadrosunda üniversitelerdeki öğretim üyeleri, uzmanlık öğrencileri ve klinik işleten dişhekimleri bulunuyor. Basketbolcu dişhekimleri geçtiğimiz pazar günü güçlü rakipleri TUSAŞ'I 66-65 yenerek “Haftanın Takımı” oldu. Takım Antrenörü Mustafa Kemal Akayın da “Haftanın Antrenörü” seçildiği takımda oyuncu Alper Aydoğdu ise “Haftanın Oyuncusu” ilan edildi.

Takım kaptanı Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Anabilim Dalı’da görev yapan Umut Bengi, 2017 senesinde basketbol ligine ilk katılış hikayelerini şöyle anlatıyor:

"Geçtiğimiz yıllarda çeşitli CBL Ankara takımlarında oynayan arkadaşlar sayesinde organizasyondan haberim oldu. Arkadaşlarımızla görüşmelerimiz sonucunda katılmaya karar verdik. Ankara Diş Hekimleri Odası yönetiminin ve sponsor firmalarımızın da desteğini sağladıktan sonra çeşitli fakülteler ile temasa geçerek kadromuzu oluşturduk."

ANTREMANA VAKİT AYIRMAKTA ZORLANIYORLAR

CBL Ankara Ligi'nde ASELSAN, HAVELSAN gibi dev firmaların takımlarının yanısıra birçok bakanlık ve bankaların takımları mücadele ediyor.  Büyük bütçeli ve binlerce kişiyi bünyelerinde barındıran bu firmalara karşılık ADO gibi sınırlı sayıda topluluktan oluşan takımlar da yer alıyor. Bu sebeple antreman ve benzeri imkanlar bakımından birçok takımın kendilerinden avantajlı olduğunu kaydeden Kaptan Bengi, "Malesef takımımız düzenli olarak basketbol ya da spora zaman ayıramıyor. Yeri geliyor antremanlar için 10 kişiyi biraraya getirmek bile mümkün olmuyor. Özel muayenehanelerde çalışanlar antreman saatlerinde kliniklerinden ayrılmak durumda kalıyor. Bazen de bilimsel kongre ve seminerlere katılım sebebiyle maçlara gelinemiyor." şeklinde konuşuyor.

2019 sezonunu dördüncü bitirdiler


Mücadele ettiği ilk sezonunda çeyrek finale yükselerek ve 2019 sezonunu da dördüncü  tamamlayarak dikkat çeken ADO Basketbol Takımı, lige katılım bedeli, antreman sahası, antrenor ve forma gibi benzeri ihtiyaçlarını sponsorluklar aracılığı ve Ankara Dişhekimleri Odası'nın desteği ile aşmaya çalışıyor. 

HASTALARI SAHADA RAKİBLERİ OLABİLİYOR

Kaptan Bengi, "dişhekimi" kimliklerinin rakipleri tarafından nasıl algılandığı sorusuna ise şu yanıtı veriyor:
 "Bazen sahada tedavilerini yaptığımız hastalarımızla da karşılaşabiliyoruz. Yeri geliyor hakemlerden, masalardan veya oyunculardan dişleriyle ilgili sıkıntılarını paylaşanlar da olabiliyor. Bunlar ligin yapısı için normal. Zaten lig de farklı meslekleri ‘basketbol’ ortak paydasında  biraraya getirmeyi amaçlıyor."

 

/Medya/Images/2022-03/38670b0817dd4920b247c658fe5e7cd6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAPTAN BENGİ: TAKIM İÇİ DİSİPLİN VE UYUM HARİKA


"Fakat bu olumsuzlukları takım disiplini, takım içi uyum ve birbirimize güvenimiz sayesinde aşmaya çalışıyoruz. Ve tüm bunlara rağmen ligdeki iyi takımlar arasında da yer aldığımız için çok mutluyuz." 

Takıma kurulduğu günden bugüne katkı sunan oyuncular: 

Ahmet Çağlar Kalkan, Sait Ege Eryürük, Erçin Samumahmetoğlu, Mehmet Hakan Kurt, Rıza Cem Çökelekoğlu, Serkan Dadakoğlu, Volkan Aykaç,Nejat Ömeroğlu, Gökay Tekçam, Ümit Özgür, Alper Aydoğdu, Mert Ataol, Muhammed Atmaca, Gökberk Koçer, Muhammed Ubeytullah Yazar, Vahdi Umut Bengi (kaptan), Berat Serdar Akdeniz, Erhan Durun, Onur Etöz, Anıl Öztürk, Doruk Şaher, Ercan Baysal, Burak Ağar, Abdulkadir Akbaş, Eren Korunmuş

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız