Haber 29.08.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 400

Sağlıkta şiddet olayları için özel savcı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Adalet Bakanı ile görüşecek.

ÖZEL HABER

Ankara (Dentalhaber) Sağlık Bakanlığı, sağlıkta şiddet olaylarının soruşturulmasının özel savcılıklarca yürütülmesi için çalışma yürütüyor. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu,  bu konuyu önümüzdeki günlerde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile de görüşecek. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Memişoğlu bu konudaki düşüncesini önceki görüştüğü Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap ve beraberindeki heyetle de paylaştı. TTB Başkanı Prof. Dr. Azap, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Memişoğlu yaptıkları görüşmenin detaylarını DENTAL HABER ile paylaştı.

-Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile görüşmenizde somut olarak fikir birliğine vardığınız konular oldu mu?

-Bir çok konuyu görüştük. Somut olarak; örneğin, sağlıkta şiddet konusunda birlikte çalışabileceğimiz noktasında anlaştık. Bu konuda da Sayın Bakan, Bakan Yardımcısı Dr. Halim Özçevik görevlendirdi. Bundan sonra da biz sağlık ortamına, hekimlik sorunlarına ilişkin görüş, öneri ve katkılarımızı Sayın Bakan Yardımcısı Dr. Halim Özçevik aracılığıyla Sağlık Bakanlığı'na ileteceğiz.  

-Görüşmede sağlıkta şiddet sorununun çözümü için atılabilecek somut adımlar gündeme geldi mi?

-Evet. Orada konuşuldu. Mesela sağlıkta şiddet vakaları için özel savcılıklar olabilir. Sayın bakan bu konuyu Adalet Bakanıyla görüşeceğini söyledi. Tabii sadece yasal düzenlemeler de yetmeyecek bu konuda. Bunların yanı sıra sağlıkta şiddet verilerinin paylaşılması konusunu da görüştük. Bu sorunun çözümünde aynı bakış açısına sahip olduğumuz için birlikte çalışmalar yapabileceğimizi gördük.

-Sağlıkta şiddet olaylarını bu konuda uzmanlaşmış savcılar mı yürütecek?

-Evet evet. Sayın Bakan bu konuyu Adalet Bakanıyla görüşecek.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız