Haber 7.04.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 572

Öncü Dental, yerli ışınlı dolgu cihazı üretti

Dental sektörde ilk yerli ışık teknolojisi: VEGA Işınlı Cihazı

İstanbul (Dentalhaber) Dental sektörde 25 yıldır faaliyet gösteren Öncü Dental, önemli bir başarıya imza attı. Firmanın Elektronik AR-GE bölümü yoğun bir çalışmalar sonucu Türkiye'nin ilk yerli ışınlı dolgu cihazı "VEGA"yı diş hekimlerinin hizmetine sundu. Ortadoğu, Güney Asya ve Kuzey Afrika Bölgesi’nin en büyük diş hekimliği etkinliklerinden biri olarak kabul edilen AEEDC Dubai 2024'de (Dubai Uluslararası Dişçilik ve Diş Teknolojileri Fuarı) görücüye çıkan VEGA uluslararası camiada büyük ilgi gördü. Akademisyenler tarafından büyük emekler harcanarak geliştirilen VEGA, Türkiye'de ise bu ay içerisinde satışa sunulacak.

Son yıllarda arka planında know how'un bulunan ürünler üzerinde odaklanan Öncü Dental, dış ticaret faaliyetleri yanı sıra diş hekimlerinin tıbbı cihaz alımındaki ihtiyaçlarına da cevap veriyor. Dental Sektörde geçmiş 20 yıl içinde yerli üretim yüzde 5 oranından yüzde 20’ye yükseldi. Öncü Dental'da bu veriler doğrultusunda üretime odaklandı. Geçen 5 yıl boyunca çeşitli projeler üzerinde çalışan Öncü Dental, önemli ihracaat başarılarına imza attı. Bu süreçte, AR-GE çalışmaları ve yenilikçi projeler firmayı global arenada da tanınan bir marka haline getirdi.

Hatırlanacağı gibi beş yılın ilk iki yılını ürün geliştirme ve AR-GE çalışmaları ile geçiren Öncü Dental, 2020 yılında Türkiye’nin ilk tescilli kanal eğesini üretti. Yine firma 2020 yılında ilk kez beyaz dolgu dediğimiz kompozit dolguları yerli olarak üreterek pazara sundu.

Üretilen Vega Işınlı Dolgu Cihazı'nın ilk prototipi geçen yıl İDEX Fuarı'nda vitrine çıkarılmıştı. AR-GE çalışmalarının tamamlanmasının ardından söz konusu ürünün yurtdışı lansmanı geçtiğimiz Şubat ayında Dubai'deki AEEDC Dubai 2024'de (Dubai Uluslararası Dişçilik ve Diş Teknolojileri Fuarı) yabancı sektör profesyonellerine yapıldı. Ürün bu ay içerisinde ise diş hekimlerinin hizmetine sunuldu.

CİHAZIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ :

-385-515 nm arasında geniş bir spektrumda kusursuz bir kürleme

-LSC  Teknolojisi (Işık Stabilite Kontrol) Sabit ışık yoğunluğu

-IP - 65 sertifikalı suya ve darbeye dayanıklı AL7070 alüminyum gövde

-2,040 mAH kapasiteli şarj edilebilir batarya

-800-3000 mW/cm2 arasında çalışarak hem restoratif hem ortodonti alanında kullanım

-7 farklı çalışma moduyla farklı tedavi seçenekleri

-Dünyada ilk ve tek kütüphane modu özelliği

-Kablosuz şarj özelliği ile rahat kullanım imkânı

-6 farklı özgün renk seçeneği              

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız