Haber 17.05.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 310

"Eczaneler mevcut ekonomik düzensizlikte çok yoruluyor"

Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ:

Adana (Dentalhaber) Adana Eczacı Odası (ADEO) Yönetimi, Bilimsel Eczacılığın 185. Yılı Kutlama Etkinlikleri kapsamında ‘Eczacılık Mesleğinde Son Gelişmeler’ ve ‘SGK Sağlık Uygulama Tebliği (SUT)’ndeki Değişiklikler’ paneli düzenlendi. Panele TEB Genel Sekreteri Ecz. Ali Erdem, ADEO Kesinti ve İtiraz Komisyon Üyeleri Ecz. Betül Taştepe ve Ecz. F. Tuğçe Dalkır Zeyneloğlu ile Şanlıurfa Eczacı Odası Delegesi Ecz. Mehmet Emin Demirtaş konuşmacı olarak katıldı.

ECZ. Ö. MÜRSEL YALBUZDAĞ

Ecz. Ali Aysan Toplantı Salonunda düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “14 Mayıs Eczacılık Günü nedeniyle birçok etkinlik düzenledik. Geçtiğimiz hafta devlet, tasarruf tedbirlerini açıklandı. Kamuya yeni atamaların olmayacağı artık aşikar. Biz eczacıların geleceği ne olacak? Belli değil. Devletin iki dudağı arasındayız. Türk Eczacıları Birliği'miz SGK Protokolü konusunda yoğun olarak çalışıyor. Bakanlıkla sürekli görüşmeler yapıyorlar. Ama artık eczaneler bu ekonomik düzensizlikte çok yoruluyor. SGK ile sorun yaşayan meslektaşlarımız var. Devletimiz en büyük ortağımız ama vergi yükü çok fazla. Bunun için iyi muhasebe yapmak gerekiyor. Bir çok meslek gurubunda olduğu gibi eczanelerimizde de vergi ve İBAN denetlemeleri başladı. Gelecekte eczacılık nasıl olacak? Dijitalleşme nasıl etkileyecek? Meslek hakkına giden yol için yoğun çabalarımız var. Eczanelerimizi ve meslektaşlarımızı koruma refleksi ile hareket ediyoruz. Her türlü değişiklikleri, uygulamaları paylaşmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

ECZ. BETÜL TAŞTEPE / ECZ. F. TUĞÇE DALKIR ZEYNELOĞLU

SUT değişikliklerini anlatan ADEO Kesinti ve İtiraz Komisyon Üyeleri Ecz. Betül Taştepe ve Ecz. F. Tuğçe Dalkır Zeyneloğlu, ‘Kesinti süreçleri’, ‘Kanser ilaçları’, Limit düşürücü ilaçlarda yaşanan sıkıntılara örnekler verdi. Çözümlerini anlattı.

ECZ. MEHMET EMİN DEMİRTAŞ

Şanlıurfa Eczacı Odası Delegesi Ecz. Mehmet Emin Demirtaş’ın Eczane Sigorta Sözleşmelerinde yaşanan problemlerle ilgili bilgilendirme yaptı. Eczanelerin mağdur olduğu konulara açıklık getirdi.

TEB GENEL SEKRETERİ ECZ. ALİ ERDEM

Türk Eczacıları Birliği (TEB) çalışmalarını aktaran TEB Genel Sekreteri Ecz. Ali Erdem, ise meslekle ilgili sorun ve sıkıntıların belirlenmesi sonrasında düzeltilmesi için yapılan görüşmeler ve çalışmalardan söz etti. SGK ile yapılacak yeni protokol çalışmalarının içeriği konusunda geniş bilgi verdi. Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti olarak mesleğin ve meslektaşların sorunlarının düzeltilmesi, meslek hakkı, eczanelerin ekonomik düzelmelerinin sağlanması için yaptıkları çalışmaları aktardı ve eczacıların merak ettiği soruları yanıtladı. Konuşmaların ardından ADEO Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, konuşmacılara teşekkür ederek plaketlerini takdim etti.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız