Haber 7.10.2023 00:00:00 / Okunma Sayısı: 223

TDB kongre bayrağını teslim aldı

30 bine yakın katılımcı İstanbul’da ağırlanacak

İstanbul (Dentalhaber) Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), gelecek yıl Türkiye’de yapılacak “Dünya Dişhekimleri Birliği Kongresi’ne ait ‘Kongre Bayrağını’ Avustralya’nın Sidney kentinde teslim aldı.

1986 yılında kurumsal kimliği ile dişhekimlerini ve dişhekimliği mesleğini temsil etmek üzere kurulan Türk Dişhekimleri Birliği  2. kez Kongre Bayrağını kaldırdı.  Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) yıllık kongresi TDB, 2013’te de Türkiye’de düzenlenmişti.

TDB Genel Başkanı Tarık İşmen bayrak teslim töreninde yaptığı konuşmada kendilerine duyulan güvenden dolayı teşekkür ederek, “İstanbul’u ziyaret ettiğinizde, sadece bir şehri ziyaret etmeyeceksiniz; sizler tarih boyunca  çeşitli imparatorluklara ev sahipliği yapmış ve binlerce yıllık medeniyetlerin bir araya gelmiş olduğu bir diyarı ziyaret edeceksiniz. İstanbul’a vardığımızda, bu 24 saat yaşayan şehir sizleri, şehrin her yanına sinmiş bu tarihi dokusuyla büyüleyecektir. 2013 yılında kongreyi başarıyla organize ettik ve şimdi de eskisinden daha başarılı olmak için çalışmalarımıza başladık. Bunu gerçekleştirmek için özenle çalışıyoruz. Kongre benim için özel bir anlama sahip. 2013 yılında, başarıyla  erçekleştirdiğimiz kongrede TDB’nin Genel Sekreterlik görevindeydim. Şimdiyse TDB Genel Başkanlık görevimi sürdürüyorum, kendimi geçmiş başarılarımla yarış halinde bulduğumu ifade etmeliyim. Hepinizi İstanbul’da görmeyi dört gözle bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan TDB internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1986 yılında kurumsal kimliği ile dişhekimlerini ve dişhekimliği mesleğini temsil etmek üzere kurulan Türk Dişhekimleri Birliği  2.kez Kongre Bayrağını kaldırırken; başta meslektaşlarımız olmak üzere Dişhekimleri Odalarımız, Dişhekimliği Fakültelerimiz, Bilimsel Derneklerimiz, dişhekimliği endüstrisi ve temsilcisi DİŞSİAD’ın da elleri biliyoruz ki; bu ‘Bayrak Gönderi’ üzerindeydi.

30 BİNİ AŞAN KATILIMCI İSTANBUL’DA AĞIRLANACAK

Avrupa kıtasından, Balkanlar ve Orta Doğu ülkelerinden,  ABD, Kanada, Rusya, Avustralya, Yeni Zelenda, Çin,  Fas, Tunus, Cezayir, Libya, Mısır ve Türk Cumhuriyetleri; Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan gibi çok sayıda ülkenin;  dişhekimleri, akademisyenleri, dişhekimliği öğrencileri, dental firmaları, bilimsel ve expondental aktiviteler için 30 bini aşan katılımcı,12-15 Eylül 2024 tarihlerinde  İstanbul  ICC  ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde buluşacak.

Kongremizin böylesine kapsamlı ve görkemli uluslararası başarısı ile gururlanacak başta meslektaşlarımız olmak üzere Sağlık Bakanımız, Kültür ve Turizm Bakanımız, Ticaret Bakanımız, Dışişleri Bakanımız, İçişleri Bakanımız  ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanımız  FDI 2024 Dünya Dişhekimliği Kongresinde bizleri yalnız bırakmayacaklardır.”

 

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız