Haber 7.10.2023 00:00:00 / Okunma Sayısı: 182

Dünya Dişhekimleri Birliği’nin başına bir endodontist geçti

Yeni Başkan Dr. Chadwick, Prof. Dr. İhsane Ben Yahya'dan görevi devraldı.

İstanbul (Dentalhaber) ABD Carolina Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi (ECU SoDM) Dekanı Dr. Gregory Chadwick, Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) Başkanlığı görevini mevcut Başkan Ihsane Ben Yahya’dan devraldı.

Devir teslim töreni geçtiğimiz hafta içinde Avustralya’nın Sidney kentinde sona eren FDI 2023 Kongresi’nde gerçekleşti. Dr. Chadwid, Kuzey Carolina Üniversitesi Diş Hekimliği Programı’ndan 1973 yılında mezun oldu. Dr. Chadwick, Amerikan Dişhekimleri Birliği (ADA) delegesi olarak 2000 yılından bu yana FDI yönetiminde yer alıyordu. FDI Saymanı olarak görev yaptı. Dr. Chadwick, bir sure ADA'nın Başkanlığını da yaptı.

Dr. Chadwick, Kuzey Carolina Üniversitesi, Chapel Hill Adams Diş Hekimliği Okulu'ndan DDS aldı. Amerikan Diş Hekimleri Koleji, Uluslararası Diş Hekimleri Koleji, Uluslararası Diş Hekimliği Akademisi ve Pierre Fauchard Akademisi'nin üyesi olan dr. Chadwick, Kuzey Carolina Charlotte, özel muayenehanesinde endodontist olarak çalıştı. Dr. Chadwick, 2012 yılından bu yana Kuzey Carolina Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Dekan olarak görev yapıyor.

Dünya çapında bir milyondan fazla diş hekiminin önde gelen temsilci organı olan FDI Dünya Diş Hekimliği Birliği’nin(FDI) gelecek yıl ki Kongresi ise İstanbul’da yapılacak.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız