Haber 18.09.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 275

FDI kongresinde dikkat çeken hipnoz açılımı

Dünya Dişhekimleri Kongresi'nde gözden kaçan detay

ÖZEL HABER

İstanbul (Dentalhaber) Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen FDI ( World Dental Federation) 2024 Dünya Dişhekimliği Kongresi'nin bilimsel etkinliklerinde bugüne kadar akademik olarak yeteri kadar ilgi görmeyen hipnoz uygulamalarına da yer verilmesi dikkat çekti. Kongrenin son gününde ülkemizde bu alanda çalışmalar yürüten Dt. Murat Uslu, "Dişhekimliğinde İletişim Sanatı; Hipnoz" başlığı altında bir kurs verdi.  DENTAL HABER'in sorularını yanıtlayan Dt. Uslu, FDI Kongresi'nde bu kursa yer verilmesinin dünyadaki tıbbi hipnozun gelişiminin ve kabulünün göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye’ de kanıta dayalı bilimsel tıbbi hipnozun, 2014 yılında yayınlanan "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği" ile Sağlık Bakanlığı nezdinde kıymetlendirildiğini hatırlatan Uslu, şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığı'nca hekim, diş hekimi ve klinik psikologlar alacakları 150-200 saatlik eğitim ile yetkilendirilmektedir. Mevzuata uygun diş hekimliğinde hipnoz uygulama üniteleri ruhsatlandırılmaktadır. Bu ortamların denetlenerek hizmet vermesi sağlanmıştır. 2017 yılında başvurumuz değerlendirilerek, diş hekimliğinde hipnoz ilk defa Türk Dişhekimleri Birliği Rehber tarifesinde yer aldı."

Dernek olarak diş hekimleri odaları ve diş hekimliği fakültelerinde çeşitli toplantılar aracılığı ile bilgilendirme yaptıklarını ifade eden Uslu, "Hipnozun tıp ve diş hekimliği bilimsel camiasında kabul görmesini diliyoruz. Ayrıca Türkiye’de kanıta dayalı bilim üretimi kapsamında hipnoz ile ilgili deneysel çalışmaların artmasını amaçlıyoruz.  Dünya Dişhekimliği Birliği Kongresi'ndeki kursumuza ise yerli ve yabancı katılımcılar ilgi gösterdi. "

Dt. Murat Uslu Kimdir?

Bekar, iki çocuk babası olan Murat Uslu Ankara'da doğdu. 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini 'ni bitirdi. Estetik Diş hekimliği Akademisi Derneği, ISH (International Society of Hypnosis-Uluslararası Hipnoz Birliği), Ankara Tıbbi Hipnoz Derneği Başkanı olan Uslu, diş hekimliğinde hipnoz içerikli çeşitli konferanslar ve kurslar verdi. İlk Asya Hipnoz Birliği Kongresinde Ericksonian Hypnosis Workshop adlı bir kurs vermiş, Bulantı refleksi ve hipnoza dair sunum yapmıştır. Ankara Tıbbi Hipnoz Derneği Başkanı olan Uslu'nun "Diş hekimliğinde Hipnoz" adlı bir kitabı da bulunmaktadır.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız