Haber 31.12.2023 00:00:00 / Okunma Sayısı: 285

"Yerel seçimlere kadar bazı sağlık personeli atamaları yapılacak"

CHP Ankara Milletvekili Dr. Yaman, Sağlık Bakanı Dr. Koca ile görüştü.

Ankara (Dentalhaber) Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yerel seçimlere kadar bazı sağlık personeli atamalarının yapılacağını açıkladı. Bakan Koca, CHP Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman'ı makamında kabul etti. Atanmayan hemşire ve ebeler, paramedikler, diyaliz teknikerleri, elektronörofizyoloji teknikerleri, laboratuar teknikerleri, anestezi teknikerleri ve tıbbi sekreterlerin yaşadıkları sıkıntıların ele alındığı görüşmede ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin sorunları da gündeme geldi. Aynı zamanda TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi olan Dr. Yaman, Bakan Dr. Koca’dan  “Aile Diş Hekimliği” uygulaması hakkında da bilgi de aldı. 

Sağlık sisteminin bir ekip işi olduğunu, sağlık meslek gruplarının kendi görev tanımlarında çalıştırılarak yeterli sayıda atamalarının yapılması gerektiğini, bu meslek gruplarına sahada çok ihtiyaç olduğunu ve özlük haklarının emekliliğe de yansıyacak şekilde tam olarak verilerek mesleki itibarlarının korunmasının önemini vurgulayan Dr. Yaman, görüşmeye ait şu detayları paylaştı: 

“Aile diş hekimliği uygulamasının tam olarak hayata geçiriliş tarihini sordum. Etap etap illerde geçeceğini memnuniyetle öğrendim. Tam olarak atama sayılarını vermese de yerel seçimlere kadar bir grup atamanın yapılacağını duymak beni mutlu etti. Ayrıca, kapatılan hastanelerin, palyatif bakım ve rehabilitasyon merkezi olarak açılmasını teklif ettim. Palyatif merkez geri ödemelerinin en az yüzde 100 artırılması gerektiğini ve bunun çalışanlara da yansıtılmasının önemini vurguladım. Bu merkezlerin, tüm sağlık çalışanları için yeni istihdam alanları yaratacağını belirttim ve bunun üzerinde çalışacağı sözünü kendisinden ve bürokratlarından aldım. Ayrıca, aile sağlığı merkezlerinin kamucu zihniyetle, binalarının kamu tarafından yapılacağı, tüm giderlerin kamu tarafından karşılanacağı ve çalışan grup elemanlarının kamuya nakli için çalışmaları başlatacağı müjdesini de verdi.”

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız