Haber 12.10.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 189

Türk ve Yunan dişhekimleri Marmaris’te buluştu

‘’Karya Dostluk ve Barış Sempozyumu’’ gerçekleştirildi.

Marmaris (Dentalhaber) Muğla dişhekimleri Odası (MDO) ve 12 adalar dişhekimleri odasının beraber düzenlediği yerli ve yabancı yaklaşık 300 dişhekimin katıldığı ‘’Karya Dostluk ve Barış Sempozyumu’’ Marmaris’te gerçekleştirildi. Diş hekimliğinde ki son bilimsel ve mesleki gelişmelerin ele alındığı üç gün boyunca birbirinden değerli konuşmacıların görev aldığı sempozyuma yerli tedarikçi firmalarda büyük ilgi gösterdi.

Sempozyum, Egenin karşı kıyısındaki diş hekimleri ile imzalanan kardeş oda anlaşması kapsamında, birer yıl ara ile Marmaris ve Rodos düzenlenecek. Sempozyumun ikincisi önümüzdeki yıl 1-2-3 Temmuz tarihlerinde 12 adalar diş hekimleri odası ev sahipliğinde Rodos adasında düzenlenecek.

Açılış töreninde konuşan MDO Başkanı Z. Doruk Alp, “Amacımız, Muğla ilinde diş hekimliğinin tüm paydaşlarının tek ses olarak kentimize gelen yerli ve yabancı meslektaşlarımızı en iyi şekilde ağırlaması. Şehrimizin Diş Hekimliği Fakültesinin, Büyükşehir ve Marmaris belediyelerinin, Valiliğimizin bizleri destekleyip ‘Karia Dostluk ve Barış Sempozyumu’nu sahiplenmesi bizim için çok mutluluk verici bir olay. Sempozyumumuzun Bilimsel Komite Başkanlığını Prof. Dr. Akın Aladağ hocamız üstlendi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi de meslektaşlarımıza unutulmaz bir konser verdi kendilerine teşekkürü bir borç biliyoruz. Oda olarak Muğla’mızın marka kent olması konusunda ve turizmin 12 aya yayılmasına katkı yapmak istiyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyemizden yardım istediğimizde bizleri kırmadılar başta ulaşım ve tanıtım olmak üzere gerekli tüm desteği verdiler. Bizler de genel ve yerel yönetimlerden, üniversitemizden bu kadar kuvvetli bir şeklide destek gördükten sonra 2026 yılında yapılacak organizasyonu daha da büyütüp uluslararası bir düzeye çıkartmayı kendimize görev edindik. Gücünü 660 üyesinden alan Türkiye’nin 9. büyük odası olan MDO olarak amacımız adil, şeffaf ve ekonomik olarak güçlü bir şekilde varlığımızı sürdürürken, yaşadığımız şehre de katkıda bulunmaktır. Yönetim kuruluna ve meslek odasında emeği geçen meslektaşlarımıza  teşekkürlerimi iletiyorum.” Diye konuştu.

MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Aladağ ise, Diş Hekimleri Odası’nın düzenlemiş olduğu ‘Karia Dostluk ve Barış Sempozyumu’na bilimsel katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Dekan Aladağ, “Karia Dostluk ve Barış Sempozyumunda verilen olan eğitimler ve uygulamalar diş hekimleri için tecrübe kaynağı oldu. Ayrıca MDO ile birlikte hareket etmek Muğla halkına kaliteli ağız ve diş sağlığı hizmetinin ulaştırılması adına hepimizi mutlu etmektedir. Bizim de Yunanlı meslektaşlarımız olan dostluğun gelişmesinde bir katkımız olduysa ise ne mutlu, emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

 

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız