Haber 3.03.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 241

TTB İliç Altın madeni konusunda uyarmış

Kamu görevlileri hakkında 2022'de suç duyurusu yapılmış.

İstanbul (Dentalhaber) Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB), Erzincan’ın İliç ilçesinde toprak kayması faciasının yaşandığı altın madeni ile ilgili önceki yıllarda uyarıda bulunduğu belirtildi. Konuyla ilgili TTB tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'nde siyanür ve sülfürik asit dağlarının çökmesi sonucu çok sayıda işçinin göçük altında kaldığı aktarılmaktadır. Geçmişte siyanür sızıntısı ile gündeme gelen madenin ruhsatı iptal edilmediği gibi kâr hırsıyla kapasitesinin artırılması, TTB'nin de aralarında olduğu örgütlerin hukuk mücadelelerine karşın şirkete yargı koruması sağlanması; yaşanan faciaya açıkça davetiye çıkarmıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyor, göçük altında kalan emekçilerin bir an önce sağ salim çıkarılmalarını umuyoruz."

Söz konusu açıklamada TTB'nin İliç'teki Çöpler Altın Madeni ile ilgili 2022 yılında yapılan açıklama ile yine TTB'nin Anagold Madencilik ve yetkili kamu görevlileri hakkında 2022 yılında yaptığı suç duyurusuna yer verildi.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında dün öğleden sonra geniş bir bölgede toprak kayması meydana geldi. Milyonlarca metreküp toprak aktı. 9 işçi heyelan altında kaldı ve kurtarma çalışmalarının ikinci gününde henüz iyi haber yok. Facia öncesinde, 9 işçiden 5’inin bir konteynerde, 3’ünün bir araç içinde, birinin ise bir kamyon içinde olduğu açıklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Arama kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam edecek.” dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bölgede şu ana kadar bir kirlilik tespit edilmediğini açıkladı. Felakete ilişkin soruşturma ise sürüyor. 7 kişiden oluşan bilirkişi heyeti, toprak kaymasının nedenlerini araştırmak için bölgede çalışma yaparken, aralarında maden saha görevlisinin de bulunduğu 4 kişi, bu sabah saatlerinde gözaltına alındı.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız