Haber 29.08.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 452

Tarık İşmen: "Bakanının açıklamaları bizi umutlandırdı"

TDB Bakan Memişoğlu'nu FDI Kongresi'ne davet edecek

Ankara (Dentalhaber) Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Tarık İşmen, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun "koruyucu hekimliğin" önemine vurgu yapan açıklamalarının kendilerini umutlandırdığını söyledi. TDB Dergisinde "Yeni bir sayfa açmak için öncelik: Koruyucu hizmetler" başlıklı bir yazı kaleme alan İşmen, şunları dile getirdi:

"Sağlık Bakanlığı’na daha önce İstanbul Sağlık Müdürü olarak görev yapan Prof.Dr. Kemal Memişoğlu getirildi. Sayın Memişoğlu ile benim İstanbul Dişhekimleri Odası Başkanlığını yürüttüğüm pandemi döneminde birlikte çalıştık. Bakanlık görevine gelir gelmez bizi umutlandıran bir açıklaması oldu:  Koruyucu hekimliği önceleyen bir Sağlık Bakanı olacağını ifade etti. Bu, bizim uzun yıllardır  seslendirdiğimiz ama adresini bulamayan bir söylem. Halkımızın ağız diş sağlığı göstergeleri çok bozuk ve geçen yıllara, harcanan milyarlara rağmen göstergelerde belirgin bir iyileşme görülmüyor. Bugünden bir çizgi çekip yeni nesli koruyucu dişhekimliği tedbirleriyle büyütürsek bu makus talihin önüne geçebiliriz."

Bakan Memişoğlu’ndan randevu talep ettiklerini belirten İşmen, "Kendisini Dünya Dişhekimliği Kongresi’nin açılışına da davet edeceğiz. Meslek örgütü olarak beklentilerimizi de kendisine aktaracağız." dedi.

FDI 2024 Dünya Dişhekimliği Kongresi, 12-15 Eylül 2024 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız