Haber 24.08.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 553

Sağlıkta sarı yapılanmanın listelerini teslim ettiler

Ankara (Dentalhaber) Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği (SAHADER) "sağlıkta sarı yapılanma" iddialarını içeren listeleri CHP milletvekillerine teslim etti. SA-HA DER  Başkanı Abdurrahman Aktürk, Başkan Yardımcısı Filiz Aksu, Sosyal İşler ve Basın Yayın Sekreteri Gonca Koçak ve Hukuk Sekreteri Üzeyir Söylemez, Cumhuriyet Halk Partisi Sağlık Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr Zeliha Aksaz Şahbaz ve CHP Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman ile görüşerek sağlık meslek çalışanlarının durumuyla ilgili raporlar sundu.

SA-HA DER tarafından yapılan açıklamada görüşmede sağlıkta sarı yapılanma iddialarının da gündeme geldiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Yetkili sendikanın Sağlık Bakanlığı'nı, bir ağ gibi sararak kendi yönetim kurulu Üyelerine yüksek maaşlı sözleşmeli yöneticilik elde etmesi durumu, kamuya açık verilerle elde edilen sağlıkta sarı yapılanma listeleri üzerinden ifade edildi.  Tam 120 kişinin hem kamuda sözleşmeli yönetici (uzman, başkan, uzman yardımcısı, idari Mali işler müdürü, sağlık bakım hizmetleri müdürü...) olduğuna dair listeler teslim edildi. Görüşmede bu yöneticilerin kurumlarda sendika için nasıl çalıştıkları, üye topladıkları, üye olmayanların nasıl baskı ve mobbinge maruz kaldığı da aktarıldı."

CHP milletvekilleri Şahbaz ve Yaman da SA-HA DER heyetine kendilerine verilen sarı yapılanma listelerinin soru önergesi olarak TBMM'de gündeme getirileceğini söyledi.  SA-HA DER yönetimi Şahbaz ve Yaman'a söz konusu bilgileri içeren üç liste teslim etti.

Görüşmede nöbet ücretlerinin yetersiz olduğuna da dikkat çeken SA-HA DER heyeti gece nöbet ücretinin bir hemşire için 90 bir doktor için 130 lira olduğu, ülkenin en düşük ücreti olarak belirlenen asgari ücretin saat ederinin 88 lira, fazla mesai yapan bir asgari ücretlinin 132 lira saat başı ödeme aldığı aktarıldı. Sağlık bakanlığında çalışan hemşire, hekim, laborant, ebe, att tüm branşların fazla mesai ücretinin asgari ücretin taban ederinin altında kaldığını belirten SA-HA DER heyeti bunun dünyada bir örneğinin olmadığı da ifade etti.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız