Haber 27.01.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 381

Randevu alamayınca 11 dişini penseyle kendi çekti

George Glinos çektiği dişleri kavanozda biriktiriyor.

İstanbul (Dentalhaber) İngiltere'de diş tedavisi ile ilgili sıkıntılar bitmek bilmiyor. Ulusal Sağlık Servisi'nde  (National Health Service - NHS) yaşanan sıkıntılar Birleşik Krallık'ta, kamu kesimi tarafından sunulan sağlık hizmetlerinde aksamalara yol açıyor.

İngiltere'de George Glinos isimli 67 yaşındaki bir vatandaş, NHS'de tedavi göremediği için gevşeyen dişlerini kendi çekti. İngiliz medyasına haber olan  Liverpoollu emekli inşaat işçisi Glinos, dört yıl boyunca kerpetenle çektiği dişleri kavanozda saklıyor.

NHS diş hekimi bulamadığını ve özele gitmeye de parasının yetmediğini dile getiren Glinos, " Her ayın ilk günü, genellikle tüm ulusal sağlık diş hekimi listelerinde ararım.Ne zaman randevu almayı denesem olmadı. Kimse yeni hasta kabul etmiyordu. Diş hekimine gidemeyince yaklaşık dört yıl boyunca kendi dişlerimi çekmek zorunda kaldım. Acı çekmek ya da bir süreliğine acıyı azaltmak arasında bir tercih yaptım. Yaptığım işlem inanılmaz derecede acı vericiydi. Burada küçük bir kavanozum var ve içinde 11 diş var ve bunların hepsi benim dört yıl boyunca kendi çektiğim dişler." diye konuştu.

George, bunun "tüm kişisel yaşamını", fiziksel ve zihinsel sağlığını etkilediğini ifade ederek, "Alt çenemde bir şeyleri ısırmak için kullanabileceğim bir dişim kaldı ve artık bu benim hayatım. Yemek yemekte zorluk çekiyorum, yiyecekleri sindirmekte zorlanıyorum, midemde ağrılar oluyor. Çoğunlukla sıvı çorba diyeti uyguluyorum. Acımı dindirmek için gidermek için ağrı kesici alıyorum. " dedi.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız