Haber 20.12.2023 00:00:00 / Okunma Sayısı: 284

Prof. Dr. Erhan Fıratlı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde

Prof. Dr. Fıratlı, aynı zamanda Osseointegrasyon Derneği Başkanı.

İstanbul (Dentalhaber) Stanford Üniversitesi ve Elsevier işbirliğiyle her yıl hazırlanan, dünyanın en etkili bilim insanlarının açıklandığı listede, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Senatörü ve Periodontoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Erhan Fıratlı da yer aldı.

Stanford Üniversitesi tarafından Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier veri tabanında her yıl hazırlanan, dünyanın en etkili bilim insanlarının açıklandığı liste, "Yıllık Etki" ve "Kariyer Boyu Etki" olmak üzere iki ayrı kategoride yayınlandı. 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalından dünyadaki bilim insanlarının yer aldığı araştırmacılar içinden ilk yüzde ikilik dilimde yer alanlar dâhil edildi.

Listede nitelikli yayın sayıları, yayınlara yapılan atıflar, h-indeksi, hm-indeksi gibi göstergeler dikkate alındı. Yayınlanan son listede “Yıllık Etki” sıralaması için 210 bin bilim insanının çalışmaları ve yayınları mercek altına alındı. “Kariyer Boyu Etki” listesi için ise 204 bin akademisyenin son beş yıllık zaman diliminde yayınladıkları çalışmalar değerlendirildi.

Prof. Dr. Fıratlı, İstanbul Üniversitesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’ni Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde “Kariyer boyu etki”  kategorisinde temsil etti.

PROF. DR. ERHAN FIRATLI KİMDİR?

Prof. Dr. Erhan FIRATLI 1984 yılında İ.Ü.Dişhekimliği Fakültesinden mezun oldu. 1990'da Dr., 1994'de doçent, 2000'de profesör oldu. Halen aynı anabilim dalında görev yapmaktadır. 1996 yılında University of Washington, School of Dentistry'de misafir öğretim üyesi olarak, 1999-2003 yılları arasında University of Pittsburgh School of Dental Medicine'de adjunct professor olarak görev yapmıştır. 1994 yılından bu yana İ.Ü. Aziz Sancar Deneysel Tıbbi Araştırmalar Enstitüsünde Ağız İmmunolojisi dersi vermektedir.

2004-2007 yılları arasında NIH/NIDCR'da danışman olarak çalışmıştır. 2007-2010 yıllar arasında TÜBITAK Sağlık Bilimleri Araştırma Grubu üyeliği yapmıştır. Uluslararası dergilerde yayınlanmış 90'dan fazla makalesi bulunmaktadır. Journal of Periodontology'de yayın kurulu üyeliğini ve çok sayıda uluslararası dergide hakemlik görevlerini sürdürmektedir. OSSEDER'in kurucu üyeleri arasında yer alan Prof. Dr. Fıratlı söz konusu derneğin halen başkanlığını yapıyor. 

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız