Haber 15.01.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 311

"Panaromik röntgen bile delil olabilir"

Avukat Muhammet Alp Mucuk uyardı.

Mersin (Dentalhaber) Mersin Barosu Avukatı Muhammet Alp Mucuk, hastalardan alacak tahsilinde elde bir sözleşme olmaması halinde diş hekimlerinin elindeki "panaromik röntgen", "reçete" gibi materyallerin de delil olarak kullanılabileceğini anlattı. Mersin Dişhekimleri Odası  Aktif Dişhekimleri Grubu'nun sosyal medya hesabından açıklama yapan Avukat Mucuk, hastalardan alacak tahsilinin bir çok diş hekiminin ortak sorunu olduğuna dikkat çekti.

Böylesi durumlarda diş hekimlerinin hukuken sahip oldukları hakları bilmesi gerektiğini ifade eden Avukat Mucuk,  "Bu durumu yaşayan diş hekimleri için en önemli sorun alacağı miktarı ispat etme meselesidir. Hastalarla tedavinin başlangıcında yapılacak olan ve tedavinin kapsamı kullanılacak malzemelerin neler olduğu, işin bedeli ve ödeme şeklini gösterir bir sözleşme imzalanmışsa alacak miktarının ispatı kolaylaşacaktır. Hasta edimini yerine getirmediği takdirde bu sözleşmeye dayanarak icra takibi yapılabilir." dedi.

Alacaklı diş hekiminin elinde bir sözleşme olmasa da icra takip ve dava yoluna gidebileceğini de söyleyen Avukat Mucuk, şöyle devam etti:

"Ancak elimizde sözleşme olmaması nedeniyle ispat zorlaşacaktır. Peki bu durumda alacağımızı nasıl ispat edeceğiz? Şöyle ki, bu durumda protokol defteri, tedavi öncesi ve sonrası filmler, fotoğraflar, kalıplar, reçete, rapor ve tahliller gibi yazılı ve görsel materyaller ile tedaviye ilişkin tanıklar, yemin gibi delillerle de ispat yoluna gidilebilir. Ancak işin bedeli yazılı olarak ispat edilemezse alacak miktarı asgari tedavi ücreti tarifesine göre belirlenir." 

 

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız