Haber 18.11.2023 00:00:00 / Okunma Sayısı: 218

Ortodonti dünyasının kalbi İstanbul’da attı

"İnterdisipliner Ortodonti" üzerine bilimsel konuşmalar yapıldı.

İstanbul (Dentalhaber) Türk Ortodonti Derneği (TOD), Balkan Ortodonti Uzmanları Birliği ile 27-30 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul'da 7. Balkan Ortodonti Uzmanları Birliği Kongresi ve 18. Uluslararası Türk Ortodonti Derneği Sempozyumunu gerçekleştirdi.

Yerli ve yabancı 29 konuşmacı ve yaklaşık 700 ortodonti uzmanının katıldığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen bu büyük organizasyonda, "İnterdisipliner Ortodonti" üzerine bilimsel konuşmalar yapıldı. Sempozyum öncesi ve sonrası kurslarda bilgiler tazelenirken, Genç TOD toplantısında genç meslektaşlara mesleki yenilikler tanıtıldı.

Özellikle uzmanlık ve doktora öğrencilerinin katıldığı araştırma ve olgu sunumu yarışmalarında ödüller sahiplerini buldu. Bu yoğun bilimsel programın yanı sıra, Cumhuriyet Balosu temalı gala gecesinde Cumhuriyetimizin 100. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Türk Ortodonti Derneği Başkanı Prof. Dr. Derya Çakan, Türk ortodontistler olarak, bu anlamlı günlerde ülkemizden ve farklı ülkelerden meslektaşların bir araya geldiği böylesine zengin bir bilimsel toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını ifade etti.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız