Haber 23.04.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 379

Marmara Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Korkut Ulucan oldu

Moleküler biyoloji ve genetik üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor.

İstanbul (Dentalhaber) Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Korkut Ulucan atandı. Görev süresi sona eren Dekan Prof. Dr. Yasemin Özkan’ın 6,5 yıl yardımcılığını yapan Prof. Dr. Ulucan, yeni göreve atanması ile ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Marmara Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Kurt Hocamın takdir ve tensipleri, başta YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ve tüm Yönetim Kurulu Üyesi Hocalarımın olur ve tensipleri ile Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültemizin yeni dekanı olarak atamam gerçekleşmiştir. Altı buçuk yıl yardımcılığını yaptığım Sayın dekan hocamız Prof. Dr. Yasemin Özkan ve tüm mesai arkadaşlarıma bu süreçte bana kattıkları için çok teşekkür ederim. Sorumluluğumuz çok yüksek, çok daha fazla çalışmak zorunda olduğumun fazlası ile bilincindeyim. Bizlere teslim olan tüm diş hekimi adayı öğrencilerimizin selameti ve en iyi şekilde yetişmesi için gayretlerimizi çok daha yüksek tutmak zorunda olduğumuzun da bilincindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültemizin hem tedavi hem de akademik anlamda en iyisi için gece-gündüz tüm ekip arkadaşlarımla çalışacağız.”

PROF. DR. KORKUT ULUCAN KİMDİR?

1976 İstanbul doğumludur. İlk öğretimini Tuzla Merkez İlköğretim Okulunda, orta öğretimini Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesinde tamamladı. Marmara Üniversitesi Biyoloji Öğretmenliğinden 1999 yılında mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Bölümünde sırasıyla master (2003) ve doktora (2009) programlarını tamamladı. Aynı zamanda 2000- 2009 yıllarında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Biyoloji ve Genetik Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 2009- 2012 yılları arasında biyoteknoloji firmalarında danışmanlık yaptıktan sonra Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde 2012- 2014 yıllarında öğretim üyeliği yapmıştır. 2014 yılında “Moleküler Genetik” doçentliğini almış ve halen hem Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Bölümünde, hem de Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde Tıbbi Genetik, Farmakogenetik, Beslenme Genetiği, Spor Genetiği ve Gen Dopingi konularında dersler ve seminerler vermektedir.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız