Haber 15.02.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 365

Marlboro’nun patronu astım ilacı üreticisini satın alıyor

Firma sigara sektöründen ayrılmayı planlıyor.

İstanbul (Dentalhaber) Sigara üreticisi Philip Morris’in, İngiliz astım ilacı üreticisi Vectura'yı satın alma konusunda anlaştığı duyuruldu. Sigara üreticisi Philip Morris’in (PMI) , İngiliz astım ilacı üreticisi Vectura'daki hissedarların yaklaşık yüzde 75'inin desteğini alarak Vectura'yı yaklaşık 1 milyar sterlin karşılığında satın alma konusunda anlaştığı duyuruldu. PMI bir süredir sigara sektöründen ayrılmayı planlıyordu ve sağlık ürünlerine geçme planı kapsamında Vectura'yı satın almaya çalışıyordu.

PMI CEO'su Jacek Olczak, "Vectura'yı satın alarak önemli bir dönüm noktasına ulaştık ve teklifimizi koşulsuz hale getirmek ve PMI'ı çoğunluk hissedarı yapmak için gereken yüzde 50'yi aşarak şirket hisselerinin yüzde 74'ünü almaktan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Philip Morris, sigaranın 10 yıl içinde tamamen yasaklanmasını istemişti

Hatırlanacağı gibi tütün firması Philip Morris International'ın (PMI) CEO'su Jacek Olczak, 2021 yılında da ilginç bir çıkış yaparak Birleşik Krallık hükümetine önümüzdeki 10 yıl içinde sigarayı yasaklaması için çağrıda bulunmuştu.

Philip Morris International (PMI)

160 ülkede satış yapan uluslararası bir tütün şirketidir. Şirketin hikâyesi 1847 yılında Londra'nın Bond Caddesi'nde Philip Morris adlı kişi tarafından tütün ve hazır sigaraların satıldığı dükkân ile başladı.  1902 yılında Gustav Eckmeyer tarafından satın alınarak faaliyete geçti. 1919 yılında Philip Morris Company Limited Incorporation adıyla Virginia'da kuruldu. O yıl Philip Morris'in taçlı logosu kullanılmaya başladı.

1924 yılında Philip Morris, Marlboro'yu piyasaya çıkardı. 1950 yılında ise Philip Morris International adıyla faaliyet göstermeye devam etti. 2007 yılında dünyadaki tütün piyasasının yüzde 15,6'sı PMI'a ait oldu. Ve dünyadaki en büyük tütün şirketi olarak tanındı.

Dünya çapında 50'den fazla ülkede üretim yapan PMI, 79 bin 000 kişiyi çalıştırdığı belirtiliyor. Jacek Olczak'ın genel müdürü olduğu şirketin merkezi Stamford, Connecticut'tadır.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız