Haber 3.03.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 182

Kan alma robotu Arab Health'de görücüye çıktı

Kan alma hatalarının sonu geldi

İstanbul (Dentalhaber) Birleşik Arap Emirlikleri Emirates Sağlık Hizmetleri birimi “kan alma robotu”nu Dubai'deki Arab Health sağlık fuarında görücüye çıkardı. Söz konusu robotun hassasiyet ve hız için yapay zeka ve kızılötesi görüntülemeyi kullandığını belirtiliyor.

Çalışmalar, kan alma robotunun sağlık personelinin ihtiyaç duyduğu zamandan yüzde 80 tasarruf sağlayacağını hastaların da kan alma hizmeti için bekleme süresini yüzde 50 azaltabileceğini gösteriyor.

Kan alma hatalarının sonu geldi

Otomatik kan alma robotu önce sensörlerle damarı buluyor, iğneyle deliyor ve ardından kan alıyor. Teknoloji sayesinde yakın gelecekte titreyen iğneler veya bulunması zor damarlar gibi yaygın endişeler geride kalmış olacak.

BAE hükümeti tarafından federal sağlık sektöründe verimliliği artırmak amacıyla kurulan EHS Genel Müdürü Dr Yousif Mohammed Alserkal, kan alma robotunda kullanılan teknolojinin "bölgesel olarak benzersiz" olduğunu ve hassasiyet ve hız için AI (Yapay Zeka) ve kızılötesi görüntülemeden yararlandığını söyledi. EHS, yenilikçi cihazın beş farklı alanda 56 patente sahip olduğunu, dahili sistemler ve teknolojileri kapsayan üç ek patentin de yakında sunulacağını söyledi.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız