Haber 13.12.2023 00:00:00 / Okunma Sayısı: 248

İzmir’den Bulgar diş hekimlerine eğitim desteği

İzmir Dişhekimleri Odası, Bulgaristan Dişhekimleri Odası ile işbirliği yapacak

İzmir (Dentalhaber) İzmir Dişhekimleri Odası (İZDO) Bulgaristan Dişhekimleri Odası (Bulgarian Dental Association –BgDA) ile işbirliği yaparak Bulgar diş hekimlerinin eğitim süreçlerine katkı sunmaya hazırlanıyor. Bu amaçla Bulgaristan Dişhekimleri Odası Plovdiv Bölgesel Başkanı Trifon Antonov, İzmir’de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 30. Uluslararası Bilimsel Kongre ve Sergisi’nde ağırlandı. 

İzmir’de bilimsel etkinliin onur konuğu olan Antonov’dan önce de İzmir Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu, geçtiğimiz aylarda Bulgaristan’da düzenlenen bilimsel organizasyona katılarak ikili işbirliği anlaşması için mutabakata varmıştı.

FOTOALTI: Bulgaristan Dişhekimleri Odası Plovdiv Bölgesel Başkanı Trifon Antonov, Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI -  World Dental Federation) gelecek dönem başkanlığına seçilen Bulgar Nikolai Sharkov ile Plovdiv'de bir etkinlikte birlikte görülüyor. 

İzmir’de bir araya gelen iki oda temsilcileri tüm paydaşlar arasında bilgi paylaşmayı hedefleyen ikili işbirliği anlaşması imzaladı. Diş hekimliği alanında tüm yönleri kapsayan bir işbirliği olması için çalışmalara başladıklarını belirten İZDO Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Çağında DENTAL HABER’e şu açıklamalarda bulundu:

“Ortak bazı projelerde buluşmayı amaçlıyoruz. Örneğin kongreler, seminerler düzenlemeyi planlıyoruz. İzmir’de 30 yıldır devam eden bir kongremiz bulunuyor. Ayrıca düzenli seminerler yapıyoruz. Öğrencilere burslar veriyoruz. Bulgaristan’daki meslektaşlarımızla da bu tecrübelerimizi paylaşmak istiyoruz. Onlara öğretim görevlisi gibi çeşitli konularda eğitim desteği vereceğiz. Aynı şekilde Yunanistan’da bir oda ile bu türden işbirliğine hazırlanıyoruz.”

FDI GELECEK DÖNEM BAŞKANI NIKOLAI SHARKOV OLMUŞTU

Öte yandan Avustralya’da yapılan kongrede Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI -  World Dental Federation) gelecek dönem başkanlığına Bulgar Nikolai Sharkov seçilmişti.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız