Haber 27.01.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 265

İngiliz İşçi Partisi’nin NHS diş hekimliğini reform planı

Reform, Çocuk Sağlığı Eylem Planı'nda yer aldı.

FOTOĞRAF: İngiliz İşçi Partisi Lideri Keir Starmer, muhalefet lideri olarak bir hastanede diş kliniğini ziyaret ederken görülüyor. Eski bir avukat olan Starmer, 2020 yılından beri İşçi Partisi ve Muhalefet Lideri olarak görev yapıyor.

İngiltere (Dentalhaber) Çocuk Sağlığı Eylem Planı’nı kamuoyununa açıklayan İngiliz İşçi Partisi (The Labour Party) Ulusal Sağlık Servisi'nde  (National Health Service - NHS) diş hekimliğini yeniden inşa etme planları yapıyor. Parti bu amaçla ülke çapında diş hekimliğinde yaşanan krizi bitirip ekstra 700 bin randevuyu finanse etmek için vergi düzenlemesi yapmaya hazırlanıyor. İngiltere’de diş hekimliği hizmetlerinin Tony Blair döneminde sessizce özelleştirildiğine yönelik eleştiriler yapılıyor.

NHS Diş hekimliğinde reformlar yapmaya hazırlanan İşçi Partisi’nin “Çocuk Sağlığı Eylem Planı”nda çocukların diş çürüklerini kaldıracak ve ağız sağlığını iyileştirecek şu reformları yapmayı amaçlıyor.

-Yılda 700 bin ekstra acil diş randevusu oluşturulacak. Böylece daha fazla çocuk gerçekten ihtiyaç duyduklarında dişçiye gidebilecek.

-Yapılacak bir işe alım planıyla dişhekimlerinin ihtiyaç duyulan bölgelerde işe alınacak.

-Tamamen finanse edilen kahvaltı kulüplerimizde 3-5 yaş arası çocuklara yönelik özel bir diş fırçalama programı sunacak.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız