Haber 8.03.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 230

"İhtiyaç fazlası fakülteler kamu kaynaklarının israfıdır"

TDB Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Alper Dilek:

TDB Öğrenci Kolu 11. Genel Kurulu yapıldı

İhtiyaç fazlası fakülteler kamu kaynaklarının israfına yol açıyor

Ankara (Dentalhaber) Türk Dişhekimleri Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dişhekimi Alper Dilek, ihtiyaçtan fazla açılmaya devam edilen diş hekimliği fakültelerinin kamu kaynaklarının israfına yol açtığına dikkat çekti. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Öğrenci Kolu 11. Genel Kurulu'nda konuşan Dilek, diş hekimliği fakültelerinin çoğunda eğitmen kadrolarında sayısal yeterliliğin olmadığına da vurgu yaptı. 

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Öğrenci Kolu 11. Genel Kurulu Ankara’da Litai TBB Konukevi’nde yapıldı. Genel Kurul, eğitim veren 91 Dişhekimliği Fakültesi'nde yapılan seçimle belirlenen 595 delegeden 322'sinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel Kurul’a TDB Öğrenci Kolundan sorumlu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dişhekimi Alper Dilek ile TDB Öğrenci Kolu 10. Dönem Merkezi Komisyon Üyelerinden; Başkan Ali Toprak ve Genel Sekreter Abdurrahim Akçay katıldılar.

Genel Kurul; Divanın yerini almasıyla saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra söz alan TDB Öğrenci Kolu 10. Dönem Merkezi Komisyon Başkanı Ali Toprak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dönemleri içerisinde yaşanan büyük deprem felaketine ve felaketten etkilenen dişhekimliği fakültesi öğrencilerinden, kamuda her geçen gün dişhekimi alımlarının düştüğünden ve mezuniyet sonrası atamaların adaletsizliğinden bahsetti.

TDB Öğrenci Kolundan Sorumlu TDB Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Alper Dilek, yaptığı konuşmada; 10'ncu dönemin 6 Şubat depreminin yarattığı büyük yıkımın, kaybedilen on binlerce canın ve yüz bini aşan yaralının ülke olarak bizlerde yarattığı elem, hüzün ve  korku  ikliminin gölgesinde geçtiğini ifade etti. Dilek, TDB olarak bu felaketin yaralarının sarılmasında dişhekimleri ve öğrencilerle ilgili önemli çalışmalar yapıldığına da dikkat çekti.

Her şeye rağmen Öğrenci Kolunun; 2 bini aşkın katılımcının olduğu, zengin bilimsel programı ile başarılı bir Kongre organizasyonuna imza attığını, bu Genel Kurul ile gelecekte Dişhekimleri Odaları ve Türk Dişhekimleri Birliğinde görev alacakları önemli bir demokrasi şöleninde başarıyla bir araya getirdiklerinin altını çizen Dilek, ihtiyaçtan fazla açılmaya devam edilen fakültelerin kamu kaynaklarının israfına yol açtığını, mezuniyet sonrası ülkemizin en değerli eğitimini almış insan grubunun işsizlikle karşılaştığını, ucuz insan gücü olarak hayal kırıklığı yaşadıklarını ve yurtdışında çalışma olanaklarının arayışı içinde olduklarını, diğer yandan fakültelerin çoğunda eğitmen kadrolarında sayısal yeterliliğin olmadığına da işaret etti.

Alper Dilek’in ardından TDB Öğrenci Kolu 10. Dönem Merkezi Komisyonu Avrupa Dişhekimliği  Öğrencileri İletişim (EDSA) Sorumlusu Ege Doruk Kökten, Ulusal Öğrenci Değişim (NEO) Sorumlusu Selim Tunahan Akçay, Ulusal Eğitim (NTO) Sorumlusu Mehmet Ali Keser, Genel Sekreteri Abdurrahim Akçay ve Ulusal Koruyucu Dişhekimliği (NPO) Sorumlusu Sude Nur Füzün  da çalışmalarını dile getirdikleri birer konuşma yaptılar.

TDB Öğrenci Kolu 11. Genel Kurul Sonuç Bildirgesinin yazılması için oluşturulan komitenin ardından TDB Merkez Yönetim Kurulunca değerlendirilmek üzere delegeler tarafından verilen önergeler Genel Kurul’a sunuldu.

11. Dönem (2024-2026) Merkezi Komisyon Üyeleri ve Daimi Ulusal Görevlilerinin seçimlerine geçilmeden adaylardan kendilerini tanıtmak isteyenlere söz hakkı verildi. Daha sonra seçimlere geçildi.

Gerçekleşen seçimlere göre kesin olmayan sonuçlar şöyle:

YÖNETİM KURULU

Aslı Lidya Çıtak

Gülçin Çelik

Kübra Melike Gök

Mikdat Emirhan Taşdemir

Nagehan İpek

Sıla Beşlioğlu

Suden Dilay Şenel

ULUSAL KORUYUCU DİŞHEKİMLİĞİ SORUMLUSU

Muhammed Mustafa Kök

Beyza Selvi

EDSA İLETİŞİM SORUMLUSU

 Mişel Orduluoğlu

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız