Haber 8.05.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 625

İDO'ya tiyatro oyuncusu başkan

İstanbul Diş Hekimleri Odası seçimleri tamamlandı.

Dentalhaber (İstanbul) İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) Başkanlığına resmi olmayan sonuçlara göre Prof. Dr. E. Sedat Küçükay seçildi. Prof. Dr. Küçükay, akademisyenliğinin yanısıra tiyatro çalışmaları ile de tanınan bir isim. 

İDO 20. Olağan Genel Kurulu ve seçimleri geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı. 12 bin 350 delegenin yaklaşık 3 bin 471'inin katıldığı seçimlerde Birlik ve Önce grubu listeleri yarıştı.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre sandıkta çıkan oylar yeni yönetimi şöyle şekillendirdi:                  

                                      Birlik          Önce

Yönetim Kurulu             5                4

Denetleme Kurulu         3                0

Disiplin Kurulu              3                 2

Delege                          22              11

Geçtiğimiz hafta sonu büyük bir katılımla İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan 20. Olağan Genel Kurul'da Divan Kurulu şu isimlerden oluştu: Ümit Güneysu, Erman Üskent, Prof. Dr. Arzu Aykor ve Doğuhan Taşcı

Divan seçiminin ardından, İDO Başkanı Berna Aytaç açılış konuşması yaptı ve Oda faaliyet raporu 19. Dönem Genel Sekreteri Fatma İnci, mali rapor ise 19. Dönem Oda Saymanı Ali Yüksel Çalışkan tarafından sunuldu.

Denetleme Kurulu raporu ise 19. Dönem Denetleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Cenker Zeki Koyuncuoğlu tarafından okundu. Raporların sunumunu takiben yapılan konuşmaların ardından Çalışma Raporu ve Mali Rapor oy birliğiyle, Denetleme Kurulu Raporu ise oy çokluğuyla aklandı.

Raporların aklanmasının ardından 20. Dönem Oda Kurulları ve TDB (Türk Diş Hekimleri Birliği) delege adayları belirlendi ve Genel Kurul, dilekler ve temenniler, Başkan adaylarının ve TDB Genel Başkanı Tarık İşmen’in konuşması ve Genel Kurula katılanların birlikte fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Prof. Dr. E. Sedat Küçükay kimdir?

1955 yılında Sakarya’da dünyaya geldi. 1977 yılında İstanbul Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesi'nden mezun olup, aynı fakültede 1985 yılında Doktora eğitimine başladı. 1989 yılında Doçent ve 1996 yılında Profesör ünvanı aldı.

Prof. Dr.Sedat Küçükay’ın çok sayıda bilimsel yayını, yayınlanmış kitapları, organizasyon komitesi üyesi olarak görev aldığı 7 adet kongre var.  Türk Dişhekimleri Birliği 4.ve 6. Uluslararası Dişhekimliği Kongrelerinde Bilimsel Komite Başkanlığı yaptı. Türk Dişhekimleri Birliği ve Avrupa Endodonti Derneğinin düzenlediği 7 kongrede Bilimsel Komite Başkanlığı ve Organizasyon Komitesi Başkanlığı Görevini üstlendi. Halen 7 bilimsel derginin danışmanlığı yapmaktadır.

Türk Endodonti Derneği, Restorativ Diş Hekimliği Derneği, European Society of Endodontogy bilimsel derneklere üyesi olan Prof. Dr. Küçükay, 1994-1996 ve 2003-2005 yılları arasında İstanbul Diş Hekimleri Odası Denetleme Kurulu başkanlığı, 1996-1998 yılları arasında İstanbul Diş Hekimleri Odasında eğitim komisyonundan sorumlu Yönetim Kurulu üyeliği,, 2001-2003 yılları arasında İstanbul Diş Hekimleri Odasında Disiplin Kurulu Başkanlığını üstlendi.

2012-2014 Döneminde İstanbul Dişhekimleri Odası Başkanvekilliği görevini üstlenen Sedat Küçükay Türk Endodonti Derneği Başkanlığı da yaptı.

1968 yılında amatör tiyatro çalışmalarına başlayan Dr.Küçükay çok sayıda tiyatro oyununda rol alarak yönetti. Ödüllü tiyatrocu olup aynı zamanda sinemacı,  Radyo-TV program yapımcısı ve sunucu da olan Prof. Dr. Küçükay, evli ve iki çocuk babası.

Prof. Dr. Küçükay, 1986 yılından beri “Konuşmanın Temel İlkeleri” ve “Vücut Dili” üzerine konferanslar vermekte ve pratik çalışmalar yapmaktadır.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız