Haber 27.01.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 316

Hastanın ağzında 5,5 saatte doldurmadık delik bırakmadı

ABD'de tek oturuşta 28 dişe işlem yapan diş hekimine dava açıldı.

İstanbul (Dentalhaber) ABD'nin Minnesota eyaletinde Kathleen Wilson isimli bir kadına, dişçi koltuğuna tek oturuşta dört kök kanalı, sekiz diş kaplaması ve 20 dolgudan oluşan bir operasyon gerçekleştiren diş hekimine dava açıldı.  2020 yılında gerçekleşen söz konusu tek randevuluk ve 5,5 saat süren işlemde hastaya maksimum anestezi dozunun neredeyse iki katı verildiğini yazdı. Wilson, tıbbi masrafların ötesinde acı, utanç, şekil bozukluğu ve sıkıntı yaşadığını söyleyerek kendisine tedavi uygulayan diş hekiminden en az 50 bin dolar tazminat talebinde bulundu.

Kathleen Wilson, bu nedenlerle geçen hafta Hennepin İlçe Bölge Mahkemesinde dava açtı. Mahkeme Minnesota'daki Molldrem Aile Diş Hekimliği'nden Dr. Kevin Molldrem'i Temmuz 2020'de Wilson'a ciddi yaralanmalara neden olan ihmalkar tedavi uygulamak ve güvenli olmayan dozda anestezi uygulaması yapmakla suçladı.

Wilson'ın hukuk ekibi, uzman görüşü sağlamak ve tıbbi kayıtlarını incelemek için Florida'da bir diş hekimi olan Dr. Avrum Goldstein'ı görevlendirdi. Goldstein, raporunda Molldrem'in doğru tanıyı koyduğunu ancak kalitesiz tedavi uyguladığını söyledi. Goldstein, "Dr. Molldrem, yalnızca geniş çaplı çürük sorunu yaşayan değil aynı zamanda dişlerinde erozyon ve erime yaşayan genç bir kadınla karşı karşıyaydı" diye yazdı. Goldestein, Wilson'ın "neredeyse ağzındaki her dişte çürük olduğunu ve bu oldukça nadir görülen bir şey" olduğunu yazdı.

Goldstein, raporunda Molldrem'in, Wilson'ın tüm dişlerini tek randevuda restore etme girişiminin, onun hastalığa yatkınlığını veya diş kaybetme potansiyelini ortadan kaldırmak için hiçbir katkı sunmadığını belirtti. "Katie'nin dişlerindeki hastalığına karşı yavaş, düşünceli, dikkatli ve ölçülü bir müdahaleye ihtiyacı vardı. Tek ziyarette onun ağzındaki her dişteki her deliği doldurmaya çalışmak, insani açıdan mümkün değil." diyen Goldstein, 28 dişin 5,5 saatte ele alınmasının "akıl almaz" olduğunu da sözlerine ekledi .

Goldstein, uzun süren bu  randevunun zorluklarından birinin yeterli anesteziyi sürdürmek olduğuna dikkat çekti. Habere göre maksimum dozaj 490 mg olmaına rağmen Molldrem'in Wilson'a 960 mg uyguladı. Wilson'ın kayıtları, Molldrem'in, carpules olarak bilinen sekiz tüp diş anestezisi uyguladığını söylediğini gösteriyor. Ancak Goldstein tek başına ilk dozun sekiz karpül olduğunu buldu ve ziyaret boyunca 15 karpül uyguladı.

Wilson, tekrarlayan çürük ve diğer hasarları gösteren bir değerlendirme için farklı bir diş muayenehanesine gitti. Goldstein, 2022'de birkaç ay boyunca Minnesota Üniversitesi Dişhekimliği Okulu'nda "ağzını stabilize etmek amacıyla restorasyonlarının çoğunun onarılması ve değiştirilmesi için" tedavi gördüğünü söyledi.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız