Haber 16.09.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 342

FDI Genel Kurul toplantıları başladı

Diş hekimliği meslek politikaları tartışılmaya başladı.

İstanbul (Dentalhaber) Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) ve Türk Dişhekimleri Birliği'nin (TDB) ortak ev sahipliği ile düzenlenen ve  12-15 Eylül 2024 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi (ICC) ve İstanbul Lütfi Kırdar  Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda (ICEC) gerçekleştirilecek FDI 2024 Dünya Dişhekimliği Kongresi,  FDI Genel Kurul Toplantıları ile  başladı.

Dünya Dişhekimleri Birliği’ne (FDI) üye olan ülke birliklerinden gelen temsilciler, 10 Eylül 2024 Salı günü dişhekimliği meslek politikalarını tartışmak üzere FDI Genel Kurulunda bir araya geldi.

Toplantının açılışında ev sahibi sıfatıyla bir konuşma yapan Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı A.Tarık İşmen, “Sizleri bir kez daha ülkemde, tarihi şehir İstanbul’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 2013 yılında eriştiğimiz büyük başarıdan 11 yıl sonra bu sorumluluk için bir kez daha bizlere güvenilmesi, bizler için büyük bir onurdur. 2013 yılında eriştiğimiz büyük başarıdan 11 yıl sonra bu sorumluluk için bir kez daha bizlere güvenilmesi, bizler için büyük bir onurdur. Dr. Ihsane Ben Yahya’ya, Sayın Greg Chadwick’e, FDI Konseyi’ne ve sevgili Enzo Bondioni ve ekibine, bizlere güvendikleri ve 2024 Kongresini almamız için sağladıkları hatırı sayılır destekleri için şükranlarımı sunmak isterim. Sayın meslektaşlar, sizleri İstanbul’da ağırlamak gerçekten büyük bir mutluluk. Kıtaların buluştuğu bu büyülü şehirde unutulmayacak günler geçireceğinizi umuyorum. Bir kez daha sizlere hoş geldiniz diyorum. Ekibim ve ben sizleri en iyi şekilde ağırlamak için elimizden geleni yapacağız.” diyerek katılımcıları selamladı.

İşmen ; “Değerli dostlar, Parlamentoda mesleğimizin geleceği ve yeni rotası tüm yönleriyle tartışılırken, 2013 İstanbul Beyannamesi’nin ne kadar önemli ve ileri görüşlü olduğunu bizlere hatırlatmaktadır. Ağız sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden ve dünya genelindeki tüm sağlık çalışanlarının ağız sağlığına önem vermeleri yönünde çağrıda bulunarak son derece önemli bir katkı yapan Beyanname, işte tam bu odada hayata geçirilmiştir.

FDI’ın sürmekte olan bulaşıcı olmayan hastalıklarının yaygın risk faktörleri ile mücadele etmekteki öncü rolünü son derece kıymetli buluyoruz. Ulusal dişhekimleri birlikleri olarak bu girişimleri desteklemeliyiz.

Hazindir ki şeker ve tütün tüketimindeki süratli artış, yüzyılımız karşılaştığı en mühim sorunlardan birisi olmaya devam etmekte, ağız sağlığını olumsuz yönde etkilerken genel sağlığı baskılamakta ve ayrıca ağız sağlığı kanserindeki artışı da tetiklemektedir. Dünyanın çeşitli bölgelerinden ikamet eden dişhekimleri olarak, bu alandaki mücadelemizin hız kesmeksizin sürmesi gerektiği inancındayız.

Bunun yanı sıra, Parlamento’da deprem gibi büyük felaketler sonrasında, büyük ölçekli göç hareketleri sırasında, savaş ve çatışma bölgelerinde sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışabilecek ağız sağlığı kuruluşları için eylem planları hazırlanması konusunun da ele alınması gerektiğine inanıyoruz.

DÜNYA GENELİNDE ÇATIŞMALARIN BİTMESİ İÇİN GÜÇLÜ BİR ÇAĞRI GEREKLİ

Türk Dişhekimleri Birliği adına, tıpkı Filistin’de yaşananlar gibi dünya genelindeki çatışmaların ve savaşların bitmesi için buradan güçlü ve açık bir biçimde çağrı yapmanın, dünya genelinde barışın tesis edilmesi için gerekli olduğunu ve azami derecede önem arz ettiğini düşünüyoruz.

 

Hepinize başarılı bir çalıştay dilerken, burada geçireceğiniz günlerin neşeyle hatırlayacağınız anılar olarak kalacağını umuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Genel Kurul gündemine geçildi.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız