Haber 17.07.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 446

Dr. Özgür Sezer, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü oldu

Dr. Sezer, Vatandaş Uygulamaları Daire Başkanı idi.

Ankara (Dentalhaber) Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü görevine Dr. Özgür Sezer getirildi. Dr. Sezer en son olarak Vatandaş Uygulamaları Dairesi Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Dr. Sezer, orta ve lise eğitimini Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Ekonomisi ve Farmakoekonomi yüksek lisans programını bitirdi. Mecburi hizmet görevini Kastamonu Çatalzeytin Devlet Hastanesinde yaptı. Sağlık Bakanlığında Kastamonu ilinde 2009-2012 yılları arasında acil servis hekimliği, 112 koordine komuta merkezi hekimliği, başhekimlik ve aile hekimliği görevlerinde bulundu.

2012 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne geçiş yaparak 2012-2019 yılları arasında hekimlik, şube müdürlüğü ve genel müdür danışmanlığı görevlerini yürüttü. Bu süre boyunca sağlık ekonomisi, sağlıkta kaynak yönetimi, risk yönetimi, veri madenciliği ve karar destek sistemleri üzerine çalışmalarda bulundu.

2019 yılında Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünde Veri Yönetimi Dairesi Başkanı olarak göreve başlamış olup 2024 yılında Vatandaş Uygulamaları Dairesi Başkanı olarak görevine devam etti. Dr. Sezer,  2019–2024 yılları arasında e-Nabız Uygulaması, Reçetem Sistemi, SİNA, MİZ ve e-Rapor gibi pek çok önemli projenin başında Daire Başkanı olarak görevtı.  Sezer, Evli ve iki çocuk babası.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız