Haber 17.07.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 428

Dişhekimleri, İngiltere'de seçim kampanyalarının odağına oturdu

Ağız ve diş sağlığı sorunları 4 Temmuz'da yapılacak seçimlerin ana teması oldu.

İstanbul (Dentalhaber) İngiltere’de ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde yaşananlar sorunlar, 4 Temmuz’da ülke genelinde yapılacak genel seçimlerin ana propaganda maddesi haline geldi. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, geçtiğimiz günlerde ülkede genel seçimlerin 4 Temmuz'da yapılacağını duyurdu. Seçim tarihinin açıklanmasının ardından politikacılar teker teker sandık vaatlerini açıklamaya başladı. İngiliz halkının diş muayenesi ve tedavisinde yaşadıkları zorluklar ise politikacıların en çok üzerinde durduğu konuların başında geliyor.

Liberal Demokratlar, genel seçim kampanyalarında İngiliz vatandaşların çok sık yakındığı NHS diş hekimliği sistemindeki aksaklıkları sık sık gündeme getirmeye başladı. İskoç Liberal Demokrat lideri Alex Cole-Hamilton, diş hekimliği hizmetlerindeki aksama ve ihmaller nedeniyle rakiplerini eleştiri yağmuruna tutuyor.

Bishopbriggs'teki bir kampanya etkinliğinde konuşan Cole-Hamilton, İskoçya'da yaşayan insan muayene ve tedavi için uzun süre beklediklerini hatta bazı hastaların kendi tedavilerini yapmak için internetten "Kendin Yap kitleri" sipariş ettiklerini kaydetti.

Cole-Hamilton, İngiltere’deki diş hekimlerini ülke genelinde uygulanan sağlık sistemi NHS’den uzak durduğunu vurgulayarak “Diş hekimleri NHS'den uzaklaştırılıyor çünkü bu SNP hükümetiyle çalışmak diş çekmekten daha zor" dedi.

Cole-Hamilton muhafazakar ve SNP hükümetlerinin diş hekimliği hizmetlerini yıllardır ihmal ettiğine dikkat çekerek şunları söylüyor:

“Bazı Ukraynalılar diş bakımı için Kiev'e bile gittiler çünkü hava saldırısı sirenleri, drone saldırıları ve seyir füzeleri İskoçya NHS'deki beklemelerden daha az korkutucu. SNP diş hekimliği ücretlerini kaldırma sözü verdi ancak bunun yerine yeni ücretler getirdi ve bazı prosedürlerin fiyatlarını iki katına çıkardı. Diş hekimleri NHS'den uzaklaştırılıyor çünkü bu SNP hükümetiyle çalışmak diş çekmekten daha zor. Ne kadar acı çekerseniz çekin, İskoçya'da bir NHS dişçisine görünmek her zamankinden daha zor. Bu, SNP'nin nasıl boş vaatler verdiğini ve temelleri doğru yapamadığını net bir şekilde hatırlatıyor.”

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız