Haber 27.01.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 287

Dişhekimi Binnur Gültekin son yolculuğuna uğurlandı

Sağlık çalışanlarının Covid-19 mücadelesini ölümsüzleştirmişti.

Kütahya (Dentalhaber) Pandemi döneminde Kütahya'da sağlık çalışanlarının Covid-19 mücadelesindeki fedakarlıklarını fotoğraflayarak belgeleyen diş hekimi Binnur Gültekin toprağa verildi. Beyin kanaması sonucu 46 yaşında hayatını kaybeden Gültekin’den geriye çektiği fotoğraflar kaldı.

Kütahya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görevli Gültekin, iki hafta önce aniden fenalaşması nedeniyle Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alındı.

Beyin kanaması geçirdiği belirlenen ve yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Gültekin, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Bir çocuk annesi olan Binnur Gültekin'in ani vefatı, ailesini, yakınlarını ve mesai arkadaşlarını derin bir üzüntüye boğdu.

Kütahya Ulu Cami’ye getirilen Gültekin’in cenazesi, İl Müftüsü İrfan Açık’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Sultanbağı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, Gültekin’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, siyasi partilerin yöneticileri, meslektaşları ve çok sayıda kişi katıldı.

Fotoğrafçılığa ilgisi olan tek çocuk annesi Binnur Gültekin, Kütahya’daki sağlık çalışanlarının Kovid-19 mücadelesini meslektaşı Efkan Oğur’la çektikleri 1000 kareyle ölümsüzleştirmişti.

SAĞLIK BAKANI KOCA MESAJ YAYINLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gültekin'in vefati ile ilgili sosyal medya üzerinden şu paylaşımda bulundu:

"Sağlık çalışanlarımızın Covid-19'la mücadelesini yoğun bakım ünitelerinden filyasyonlara dek yüzlerce fotoğrafla belgeleyen arkadaşımız, Diş Hekimi Binnur Gültekin'i kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum. Binnur Hanım, mekânınız cennet olsun."

 

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız