Haber 2.11.2023 00:00:00 / Okunma Sayısı: 267

Diş hekimliğinde istihdam ve eğitim sorunları masaya yatırıldı

TDB Meslek Sorunları Sempozyumu devam ediyor.

Ankara (Dentalhaber) TDB 27.Uluslararası Dişhekimliği Kongresi Meslek Sorunları Sempozyumu, ATO Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Dental Haber'e değerlendirmede bulunan Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Tarık İşmen,  diş hekimliği mesleğinin sempozyumda ele alınan en önemli iki sorununun istihdam ve eğitim olduğunu kaydetti.

Öte yandan bugün sona erecek sempozyuma TDB Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ile Türkiye genelindeki diş hekimleri odaları başkan ve yöneticileri, dişhekimleri, akademisyenler, kamu kurumlarından konularında uzman bürokratlar, sanayinin temsilcileri katılıyor.

Meslek Sorunları Sempozyumu içerisinde ‘Dişhekimliğinde Eğitim’  ve ‘Dişhekimliğinde İstihdam’ başlıklarında oluşturulan 3 Çalışma Grubu da, toplantıların ardından kendi alanlarındaki değerlendirmelerinden oluşan  birer rapor hazırlayacak. Bu raporlar, 25 Ekim 2023 bugün yapılacak TDB Merkez Yönetim Kurulu - Oda Başkan ve Genel Sekreterleri Ortak Toplantısı’nda görüşülecek.

TDB Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri - Oda Başkan ve Genel Sekreterleri Ortak Toplantısı’nda ise aşağıdaki gündem maddeleri ele alınacak.

-Sağlık Hizmetlerinde Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri Hakkında Yönetmeliğin Görüşülmesi,

-Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik / Dava süreci ve sorunlar,

-FDI 2024 Dünya Dişhekimliği Kongresi hakkında bilgilendirme,

-Yardımlaşma Fonu & Sigorta ve 6 Şubat Depreminin  öğretileri,

-MSS Çalışma Grubu raporlarının görüşülmesi.

Meslek Sorunları Sempozyumu içerisinde ‘Dişhekimliğinde Eğitim’  ve ‘Dişhekimliğinde İstihdam’ başlıklarında oluşturulan 3 Çalışma Grubu şu çalışmaları yapacak:

 Çalışma Grubu – 1

Dişhekimliği Mesleğinin Geleceği Çalıştayında (5-6 Eylül) Hazırlanan Eğitim Raporlarında Saptanan Sorunların Çözümü İçin İzlenecek Yol Haritası

• Ne yapılmalı?

• Nasıl yapılmalı?

Çalışma Grubu – 2

Dişhekimliği Eğitiminde (Yüksek Lisans) Öğrencilerinin (Yerli ve Yabancı) Türkiye'de ve Yurt Dışında Yaşadıkları Sorunlar ve Sonuçları

DİŞHEKİMLİĞİNDE İSTİHDAM

Çalışma Grubu – 3

Dişhekimlerinin Kamu-Özel İstihdamında Raporlarla Saptanan Sorunların Çözümü İçin İzlenecek Yol Haritası

• Ne Yapmalı?

• Nasıl Yapmalı?

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız