Haber 6.02.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 435

Diş hekimliği öğrencisinin ölümünde ihmal davası sonuçlandı

Sanıklar taksirle ölüme sebebiyet vermekten hapis cezası aldı

Diş hekimliği öğrencisinin ölümünde ihmal davası sonuçlandı

Isparta (Dentalhaber) Üniversite kampusundaki kanala düşerek hayatını kaybeden diş hekimliği öğrencisi Ali Sinan Cirit’in davası sonuçlandı. Antalya Bölge Ceza Mahkemesi her iki sanığa taksirle ölüme sebebiyet vermekten  4 yıl 8 ay ve 3 yıl 10 aylık hapis cezaları verilmesine hükmetti. Isparta’da 30 Eylül 2021’de Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Ali Sinan Cirit (19), gece saat 22.17 civarında üniversitenin yemekhane binası ikmal inşaatı için açılan 7 metre derinliğindeki kanala düşerek hayatını kaybetti.

Hatırlanacağı olayla ilgili soruşturmanın tamamlanması üzerine inşaat firması sahibi, inşaat firması vekili ile inşaat firmasının iş güvenliği uzmanı hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Isparta 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Yerel mahkeme inşaat firması yetkililerine iyi hal indirimi ile birlikte 33 bin TL para  cezası vermişti. Yapılan itiraz üzerine Antalya Bölge Ceza Mahkemesi  her iki sanığa taksirle ölüme sebebiyet vermekten  4 yıl 8 ay ve 3 yıl 10 aylık hapis cezaları verilmesine hükmetti. Mahkeme, inşaat firması vekili Kerim E.’ye 3 yıl, inşaat firması sahibi Burhan B.’ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. İyi hal indiriminin uygulanmasıyla Kerim E.’ye verilen ceza 2 yıl 6 aya, Burhan B.’ye verilen ceza ise 2 yıl 1 aya indirildi. Kerim E.’ye verilen ceza 18 bin 200 lira, Burhan B.’ye verilen ceza ise 15 bin 200 lira adli para cezasına çevrildi. Mahkeme, iş güvenliği uzmanı Alev T. hakkında ise beraat kararı verdi.

FOTOĞRAF: Ali Sinan Cirit, bu çukura düşerek can vermişti. 

Mahkemenin kararına itiraz ettiklerini söyleyen Cirit Ailesi’nin avukatı Halil Özer, “Biz iş güvenliği uzmanının görevini tam olarak yerine getirdiğini düşünmüyoruz. Ayrıca sanıkların ‘olası kast suçu’ndan yargılanmaları gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde açıklamada bulunarak karara bir üst mahkemede itirazda bulumuştu. Antalya Bölge Ceza Mahkemesi her iki sanığa taksirle ölüme sebebiyet vermekten  4 yıl 8 ay ve 3 yıl 10 aylık hapis cezaları verilmesine hükmetti.

İnşaat firması yetkilileri ile ilgili dava sonuçlanırken üniversite yöneticilerine ilişkin soruştuma henüz başladığına dikkat çekildi. Olayın üzerinden 2.5 yıl geçmesine rağmen soruşturma izinleri ile ilgili sıkıntılar olduğu ve dosyanın ortada olmadığı aile tarafından belirtiliyor.

Ali Sinan Cirit’in ailesi üniversite yetkilileri ile ilgili davanında bir an önce sonuçlandırılmasını ve ihmali olan herkesin gerekli cezaları almasını talep ediyor.

TDB: İHMALİ OLAN HERKESİN GEREKEN CEZAYI ALMASINI İSTİYORUZ

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) konuyla ilgili “TDB olarak ilk günden  beri olayın  takipçisi olmaya devam etmekteyiz. Bundan sonraki süreçte de ihmali olan herkesin cezalandırılması adına ailemizin destekçisi olacağımızı bildiririz.” Açıklama yaptı.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız