Haber 6.02.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 271

Depremzede asistan diş hekimleri nakil istiyor

Tıpta Uzmanlık Kurulu konuyu gündemine aldı.

Adıyaman (Dentalhaber) Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binası geçen yıl Şubat ayında yaşanan depremlerde  ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldi. Yaşanan hasar sonrasında fakültede eğitime bir süre ara verildi.

Depremden 8 ay sonra  uzmanlık yapan asistan diş hekimleri, Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı tarafından yeni bir fakülte hastanesi düzenlendiğini söylenerek kentte geri çağrıldı.

Fakat asistan hekimler, hazırlanan bu yerin, Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından belirlenen asgari eğitim koşullarını sağlamadığı iddia ediyor. Asistan hekimler hasta sayısının azlığından fiziki alt yapının yetersizliğinden şikayet ediyor. 

Bu nedenle asistan hekimler Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından nakilerinin yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Asistan hekimler bu taleplerini Sağlık Bakanlığı'na da dilekçe yazarak dile getiriyor.

Tıp ve Uzmanlık Eğitimi Dairesi yetkilileri ise asistan diş hekimlerin bu sıkıntılarının TUK'un gündeminde olduğunu belirterek gerekli işlemlerin yürütüldüğünü ifade ediyor. 

Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi deprem bölgesindeki 8 diş hekimliği fakültesinden en çok hasar alan eğitim kurumu oldu. Fakülte depremde çok sayıda öğrenci ve araştırma görevlisini kaybetmişti. 

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız