Haber 20.05.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 303

Dental malzemelerden sanat eseri

IDEX 2024'ün en ilginç köşesi.

Dentalhaber (İstanbul) 19. IDEX -İstanbul Ağız- Diş Sağlığı, Cihaz ve Malzemeleri Fuarı’nın en ilginç köşelerinden biri de tamamen diş malzemelerinden oluşan “Diş Malzemelerine Kinetik Bir Bakış” isimli eser. Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği’ne (DİŞSİAD) standında sanatseverlerin beğenisine sunulan sergilenen eserin sahibi sanatçı Bünyamin Bozkuş. Büyük ilgi toplayan esirin küratörlüğünü ise Ağız ve Diş Sağlığı Müzesi Koordinatörü arkeolog Dilara Delen yapıyor.

Diş sağlığı endüstrisinin evrimini sanatın etkileyici diliyle anlatmaya çalıştıklarını belirten Delen, eser hakkında şu bilgileri veriyor:

“Diş Sağlığı Müzesi’nin koleksiyonuna katkıda bulunmak üzere özel olarak tasarlanmış bir kinetik sanat eseridir. Alanındaki ilerlemeleri ve sanayi gelişimini temsil etmek için diş hekimliği malzemeleri kullanılarak ortaya konmuştur. Sanatçı Bünyamin Bozkuş dis sağlığı endüstrisini geçmişten günümüze olan evrimini sanatın etkileyici bir sentezi eşliğinde hareketli ve etkileyici bir eser ortaya koymuştur. Bu çağdaş sanat eseri aynı zamanda DİŞSİAD’ın sektördeki liderliğini ve inovasyona verdiği önemi açıkça göstererek sektördeki yenilikçi ruhu ve ilerleme arayışını vurgulamaktadır. Kinetik sanatın hareketli özelliği, ziyaretçilere diş hekimliği alanındaki teknolojik ilerlemelerin dinamik doğasını deneyimleme fırsatı sunar. Sergi, ziyaretçileri estetik ve işlevsellik arasındaki dengeyi keşfetmeye davet ederken diş malzemeleri sektörünün bilimsel ve kültürel boyutlarını keşfetmeye teşvik etmektedir.” 

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız