Haber 25.04.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 466

"Cuma günü sınav yaptığım öğrenciler, Pazar günü yoktu"

Depremde 19 öğrenci ve 1 asistanını kaybeden Prof. Dr. Nihal Hamamcı:

FOTOĞRAF: Depremin yıldönümünde Adıyaman'a giden Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Tarık İşmen, Genel Başkan Vekili Burak Saran ve Genel Sekreter Emel Eroğlu Uzer, Adıyaman Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihal Hamamcı'dan bilgi alıyor. 

Adıyaman (Dentalhaber) Adıyaman Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihal Hamamcı, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hala unutamadığını belirterek, "Cuma günü sınav yaptığım öğrenciler Pazar günü yoktu. Büyük bir trajediydi." dedi. Türk Dişhekimleri Birliği dergisine konuşan Prof. Dr. Hamamcı, Adıyaman Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi'nin mevcut eksikliklerine rağmen eğitim ve öğretime devam ettiğini belirterek, fakültenin desteğe ihtiyacı olduğu ifade etti.

Prof. Dr. Hamamcı, deprem sırasında ailesi ile birlikte Adıyaman'da yakalandığını anlatarak o günleri şöyle şu cümleler ile anlattı:

"Binamız ağır hasar aldı ama çıkabildik. Teyzem ve kuzenim dahil olmak üzere akrabalarımızdan kayıplarımız oldu. 19 öğrencim ve bir asistanımı da kaybettik. Cuma günü sınav yaptığım öğrenciler Pazar günü yoktu. Büyük bir trajediydi."

Şehir merkezindeki fakülte binalarının yıkılmadığını ancak ağır hasar aldığını da açıklayan Prof. Dr. Hamamcı, "Dört beş yıl önde bina elden geçirilmişti. Ünitler falan eklenmişti. Temel ihtiyaçları karşılayan bir Fakülte durumuna gelmişti. Depremden sonra kullanılamaz hale geldi. Geçici olarak şu anda bulunduğumuz eski semt polikliniği düzenlendi ve hızlı bir şekilde hasta hizmeti vermeye başladık. Tüm ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir yapı değil ama prefabrik eklemeler yapıldı, ünit sayısı da artırıldı." şeklinde konuştu.

YOKSA KALİTELİ BİR DİŞ HEKİMİ NESLİ YETİŞTİREMEYİZ...!

Önceki yıllarda 100 öğrenci aldıkları fakülteye bu yıl 70 öğrenci kabul ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Hamamcı, şöyle devam etti:

 "Şu andaki fiziki altyapımız yeterli değil ama ek prefabriklerle biraz daha iyileştirmiş olacağız. Öğretim üyelerimizden de ayrılanlar oldu. Şu anda ilk üç sınıf online eğitimde, dördüncü ve beşinci sınıflar yüzyüze eğitime devam ediyor. İkinci dönem ikinci sınıftan itibaren yüzyüze eğitime başlatacağız. Buraya destek olunması gerekiyor. Örneğin, öğretim üyemiz yok; diğer üniversitelerden buraya geçici görevle öğretim üyeleri görevlendirilebilir. Her yere üniversite açılmaması gerekir ama kapatılmıyorsa da desteklenmesi gerekir. Fakülte açarken sadece bina değil öğretim üyesi, altyapısı, bunların hepsini değerlendirerek açmamız gerekiyor. Yoksa kaliteli bir dişhekimi nesli yetiştirememiş olacağız."

 Uzmanlık öğrencilerinin de çeşitli sıkıntıları olduğunu anlatan Prof. Dr. Hamamcı, "Barınma sıkıntılarıyla ilgili olarak rektörlük yurtlarda kalabilme imkanı sağladı. Altyapı ve ünit yetersizliğiyle ilgili sıkıntıları var. Yapılacak prefabriklerle bunu gidermeyi planlıyorlar." dedi.

 

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız