Haber 3.03.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 449

CranioCatch, Sağlık Bakanlığı'na tanıtıldı

Dental sektörün gururu yerli yazılıma ilgi artıyor.

Eskişehir (Dentalhaber) Dental radyografilerde otomatik tanı ve tedavi imkanı sağlayan yerli yazılım programı CranioCatch için geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı'nda bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Bu kapsamda "CranioCatch"i  geliştiren ekipte yer alan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalından Doç. Dr. İbrahim Şevki Bayrakdar , Doç. Dr. Öğretim Üyesi Elif Bilgir, Ortodonti Ana Bilim Dalından Doç. Dr. Mehmet Uğurlu ve ESOGÜ Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özer Çelik, geçtiğimiz hafta Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz'ı ziyaret ederek yazılım programı hakkında bilgilendirmede bulundu.  

Toplantıda yenilikçi yüksek teknoloji ürünleri ve sağlık sektöründeki en son teknolojik gelişmelerde ele alındı.

ESOGÜ'de bir grup öğretim üyesinin geliştirdiği yazılım, diş hekimliğinde görüntüleme aşamasında, yapay zeka teknolojisinin gücüyle 2 ve 3 boyutlu dental radyografilerde otomatik tanı ve tedavi planlama imkanı sağlıyor.

Sisteme yüklenen 2 ve 3 boyutlu dental radyografiler, daha önce yazılıma diş hekimlerince tanımlanan ağız, diş ve çene sorunları ve tedavi çözümleri sayesinde, yapay zeka yardımıyla işleniyor. Böylece yapay zeka, doğru tanı konulmasında diş hekimlerine karar destek mekanizması niteliğiyle yardımcı oluyor.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız