Haber 15.01.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 249

Çocuklara abur cubur reklamlarını yasaklama sözü

İngiliz İşçi Partisi taahhütte bulundu.

İngiltere (Dentalhaber) İngiltere'de İşçi Partisi, Çocuk Sağlığı Eylem Planı kapsamında çocuklara abur cubur reklamlarını yasaklayama sözü verdi. Çocukluk çağı obezitesiyle mücadele etme kapsamında İşçi Partisi daha az sağlıklı gıdaların çevrimiçi reklamlarını da engeleyecek.

İşçi Partisi'nin çocuklukta obeziteyle mücadele etme taahhüdünün bir parçası olarak televizyonlarda abur cubur reklamlarını saat 21.00 olarak sınırlayacağı taahhüdünde bulundu.

İngiltere’de Çocuklara Yönelik Yemek Kampanyasının yöneticisi Barbara Crowther, “İşçi Partisi'nin ulusun çocuklarının sağlığını gelecek gündeminin merkezine koyduğunu duymak bizi mutlu ediyor. Çocukların, sağlıksız abur cubur pazarlaması seline karşı korunmaya ve bunun yerine besleyici, lezzetli yiyeceklere erişimi artıracak önlemlere her zamankinden daha fazla ihtiyacı var.” Dedi.

İşçi Partisi lideri Keir Starmer'ın, bunların yalnızca İşçi Partisi'nin atacağı 'ilk adımlar' olduğunu söylemesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Crowther, şöyle devam etti:

“Ayrıca herkes için sağlıklı okul yemekleri konusunda uzun vadeli bir vizyon oluşturmaları, sadece televizyonda veya internette değil sokaklarımızdaki reklamlara bakmaları ve aynı zamanda yiyecek ve içecek endüstrisini tarifleri değiştirme konusunda nasıl daha bilinçli bir şekilde teşvik edebileceklerini keşfetmeleri gerektiğine inanıyoruz. Mağazalarda, kafelerde ve paket servislerdeki yiyecek ve içecek menülerini lezzetli, besleyici ve sürdürülebilir şekilde üretilmiş seçeneklere doğru yönlendiriyoruz.”

 

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız