Haber 29.08.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 379

Çapa Diş mezunlarını verdi

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Töreni

İstanbul (Dentalhaber) İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, İstanbul Üniversitesi ön bahçesinde yapıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gülsüm Ak ve Prof. Dr. Yahya Güldiken, Prof. Dr. Uğur Erdemir Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Dt. Tarık İşmen, İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkan Vekili Prof. Dr. Burak Çankaya birer konuşma yaptı.

Daha sonra İngilizce Diş Hekimliği Programı dönem birincisi Özlem Ağırdemir ve Türkçe Diş Hekimliği Programı dönem birincisi Diş Hekimi Eda Güneysu mezun öğrenciler adına duygu ve düşüncelerini ifade etti.

"Her sıkıntınızda yanınızda olan bir meslek örgütünüz var"

Mezun öğrencilerin konuşmalarının ardından açılış konuşmaları İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkan Vekili Prof. Dr. Burak Çankaya ile devam etti. Törene katılan misafirleri, öğretim üyelerini ve genç meslektaşlarını selamlayarak, konuşmasına başlayan Prof. Dr. Çankaya "Birçok zorluklardan geçtiniz. Bir kısmını biz biliyoruz. Artık başka zorluklarla da karşılaşacaksınız. Ben burada meslek örgütümüz adına bulunuyorum ve her sıkıntınızda yanınızda olan bir meslek örgütünüz olduğunu bilmenizi istiyorum. Meslek hayatınızdaki tüm zorluklarda yanınızda bir odanızın olduğunu hatırlamanızı istiyorum" dedi.

" Üstünüze giydiğiniz beyaz önlük sadece üstünüz kirlenmesin diye değil"

Prof. Dr. Çankaya'nın ardından konuşma yapan Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Dt. Tarık İşmen, TDB olarak Türk diş hekimliğinin tarihini 1908 ile başlattıklarını ve bilimsel diş hekimliğinin temellerinin atıldığı İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olmanın önemini hatırlatarak "Üstünüze giydiğiniz beyaz önlük sadece üstünüz kirlenmesin diye değil, aynı zamanda çok büyük bir sorumluluk da üstünüze yüklüyor. Koltuğunuza oturan herkesi ailenizin bir parçası olarak görebilmeniz için bir sorumluluk yüklüyor. Ancak bunların hepsini aldığınız eğitim ile aşacaksınız. Diş Hekimliği camiasının birer neferi olarak hepiniz aramıza hoş geldiniz" dedi.

" İstanbul Üniversitesi mezunu olmak her zaman bir ayrıcalıktır"

Dt. İşmen'in ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Uğur Erdemir söz aldı. Prof. Dr. Erdemir," Türkiye’nin ilk, öncü ve en iyi fakültelerinden birisi olan İÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nden bugün mezun olarak; muayenehanelerinizde, kliniklerinizde, kamuda veya akademik hayatınızda fakültemizden mezun olmanın onuru ve gururuyla mesleki ve akademik anlamda zorluk çekmeyeceğinize yürekten inanıyorum. İnsan sağlığına ve yaşamına dokunan sağlık mensubu temsilcisi olarak aldığınız eğitimi insan sağlığı için kullanacağınıza inancım tamdır" diyerek konuşmasına başladı.

Mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Erdemir, "Sevgili genç meslektaşlarım, İstanbul Üniversitesi mezunu olmak her zaman bir ayrıcalıktır. Hepinizin mezuniyetini tebrik ediyor, hayatta ve mesleğinizde size başarılar diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

"İyi ki Çapalıyız"

Prof. Dr. Erdemir'den sonra açılış konuşmaları İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm Ak ile devam etti. Diş hekimi olmanın zorluklarını belirten Prof. Dr. Ak, "Çocuklarıma  yolunuz açık olsun demeden önce son sözüm; İyi ki diş hekimi olmuşuz. Ben de diş hekimliği fakültesinden mezun olmaktan, İstanbul Üniversitesi mensubu olmaktan hep onur ve gurur duydum. Bunu her yerde söylüyorum. Bu nedenle mezunlarımıza meslektaşlarımıza diyorum ki iyi ki varsınız, iyi ki buradan mezun oluyoruz, iyi ki Çapalıyız, Çapa'da da yer alacağımıza inanıyorum" dedi.

"Bizim eserlerimiz talebelerimiz"

Prof. Dr. Ak'tan sonra söz alan İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yahya Güldiken genç mezunları tebrik ederek sözlerine başladı. Konuşmasında "Bizim eserlerimiz talebelerimiz. Talebelerimiz ne kadar başarılı olursa öğretim üyeleri olarak bizler eserlerimiz ile anılacağız ve bizler değer bulacağız. Böyle bir kadroyu yetiştirdiğiniz ve emek verdiğiniz için tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bu kadroyu daha sonra akademik kadrolarımız arasında da görmeyi temenni ediyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından 2023 - 2024 akademik yılında Fakültemizi dereceyle bitiren mezunlarımıza Colgate - Palmolive tarafından verilen Başarı Ödülleri, plaketleri ve mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Tören, mezun öğrencilerimize mezuniyet belgelerinin verilmesi, yeni mezunlarımıza meslek yemininin ettirilmesi, keplerin havaya atılması ve İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Müzik Kulübü öğrencilerinin hazırlamış olduğu konserin ardından son buldu.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız