Haber 27.01.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 519

Binlerce ABD'li dişlerini yaptırmak için Meksika sınırını geçiyor

Sınır kasabası Molar City'nin sağlık turizmi merkezi oldu.

İstanbul (Dentalhaber) Los Algodones, Amerika Birleşik Devletleri-Meksika sınırında 5-10 bin nüfuslu bir kasaba. Meksika'nın Baja California eyaletine bağlı Mexicali belediyesinde bulunan bu kasaba her yıl ABD vatandaşlarının akınına uğruyor. Meksika'nın Kuzeyi'ndeki bu kasabaya geçici göçün ana nedeni ne güneş ne de kızgın kumlar değil. Şehrin dört ana caddesini dolduran yaklaşık 600 diş hekimi dişlerine kanal tedavisi, kaplama yaptırmak isteyen Amerikalılara hizmet veriyor. Bunun ana sebebi ise burada ABD'den diş tedavisinde çok daha ucuz prosedürler sunuluyor olması. 

Sınır kontrol noktası yakınında müşteriler için itişip kakışan adamlardan biri, "Bu, dünyada kilometrekare başına en yüksek diş hekimi yoğunluğudur" diye espri yapıyor.

Los Algodones, dental hizmetleri nedeniyle Amerikalılar tarafından "Molar (azı dişi) Şehri" olarak biliniyor. Bu takma adı benimseyen kasaba sakinleri potansiyel hastaların doktor seçmesine ve seyahat lojistiğini çözmelerine yardımcı olmak için molarcity.org adresinde bir web sitesi kurdu. 

Her balkondan sarkan renkli tabelalar, beyazlatma, diş çekimi ve implant indirimlerini tanıtan el ilanları kasabadaki dental hizmetler konusundaki rekabeti ortaya koyuyor. Ancak yetkililer bu kadar çok dişçiye rağmen hâlâ çok diş hekimine ihtiyaç olduğunu söylüyor. 

HER GÜN 2 BİN KİŞİ GELİYOR 

Kasım ayından nisan ayına kadar olan yüksek sezonda, Molar City'nin 7 bin nüfusu günübirlik Amerikalılar ile neredeyse iki katına çıkıyor. Bunaltıcı yaz aylarında bile Kaliforniya, Arizona veya New Mexico gibi ABD'nin sınır eyaletlerinden her gün yaklaşık 2 bin kişi bu kasabaya geliyor. 
Herhangi bir dişçinin fiyat listesine bakıldığında bu kasabanın neden bu kadar revaçta olduğu anlaşılabiliyor. Molar City'ye implant yaptırmak için gelen bir ABD vatandaşı "Kaliforniya'daki diş hekimim bir Tesla'nın eşdeğerini ağzıma koymak istedi." diyor.

Büyük fiyat farkı, hastaların birden fazla randevu için tekrar tekrar seyahat etmek zorunda kalsa bile seyahatin getirdiği ek maliyeti fazlasıyla karşılıyor.

Devasa sınır duvarını geçtikten sonra, kontrol noktasını geçen Amerikalıları "1894'te kurulan Los Algodones'e Hoş Geldiniz" tabelası karşılıyor. Sınırı geçtikten sonra "Günaydın! Bugün iyi bir dişçiye ihtiyacı olan var mı?" diye lafını çokça duyan Amerikalıları hemen birkaç adım sonra kasabadaki eczaneler, gözlükçüler, diş klinikleri karşılıyor. El sanatları ürünleri ve rengarenk hediyelik eşyalar satan mağazalar ile restaurantlar bu yoğun medikal mağaza kitlesinin çeşitli noktalarında Amerikalılara hizmet sunuyor. 

Konya Dişhekimleri Odası'nda düzenlenen eğitimde Prof. Dr. Özgür İnan, "İmplant Destekli Sabit ProtezUygulamalarında Vida Tutucu mu? Simantasyon mu?" konulu sunum yaptı. 
Bursa Dişhekimleri Odası'nda düzenlenecek Bilimsel Etkinlikte Prof. Dr. Tuğrul Sarı "Estetik Bölgede İmplant Çevresi Protetik Yumuşak Doku Yönetimi" başlıklı sunum yapacak.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız