Haber 9.04.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 586

Balkan ülkeleri diş hekimleri Çorlu'da buluşuyor

Çorlu dental turizm merkezi haline geldi

ÖZEL HABER

Tekirdağ (Dentalhaber) Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi, dental turizm açısından önemli bir merkez haline geldi. EDUDENT Akademi ve Çorlu Sevgi Ağız-Diş ve Çene Sağlığı Hastanesi ev sahipliği yaptığı bilimsel toplantılar başta Balkanlar olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinden diş hekimlerinin dikkatini ilçeye çekti. Bu dental aktivitelerin ilki geçen yıl Kasım ayında gerçekleştirildi. Çorlu'daki bu mini kongrenin ilgi görmesinin ardından Mayıs ayı başında ikinci kongre için hazırlığa başlandı. Sevgi Ağız-Diş ve Çene Sağlığı Hastanesi Genel Müdürü Selda Tekkılıç, önümüz ay gerçekleştirilecek bu etkinliğe Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Fransa ve Almanya gibi ülkelerden 80'e yakın diş hekiminin katılmasını beklediklerini ifade etti. 

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın da destek  verdiği  bilimsel toplantıların ilki geçtiğimiz yıl 10-11 Kasım tarihleri arasında Çorlu'da gerçekleştirildi. Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan, Prof. Dr. Behçet Erol ve Diş Hekimi Doğan Ender Kalender'in sunum yaptığı etkinliğe Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Almanya ve Avusturya'dan 40'a yakın diş hekimi katıldı. Bu etkinliğe katılmak için Balkan ülkelerinden gelen diş hekimleri İstanbul'da 9-11 Kasım 2023 tarihleri arasında organize edilen 27. Uluslararası Balkan Diş Hekimliği Derneği (BaSS) Kongresi'ni de izleme fırsatı buldu.  

Hilton Garden Inn'de 11-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek bilimsel etkinlikte de Zürih Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Özcan, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Orhan ve Prof. Dr. Behçet Erol sunum yapacak. Etkinliğe yine Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Fransa, İsviçre ve Almanya gibi ülkelerden yaklaşık 80'e yakın diş hekimi katılacak. Katılımcılar bilimsel etkinlikten arta kalan vakitlerde ise Çorlu ve çevresindeki tarihi ve turistik yerleri gezerek bölgede çok sayıda olan fabrika satış mağazalarından alış veriş yapma imkanı da bulacak.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız