Haber 8.03.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 282

Antalya’da diş hekimi sayısı dört yılda iki kat arttı

Deprem bölgesinden Antalya'ya 100 diş hekimi göçtü

Antalya (Dentalhaber) Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Gassan Yücel, Antalya'da sağlık turizmi yapan diş hekimlerinin büyük kazançlar elde ettiği algısının kentteki diş hekimi sayısını dört yılda iki katına çıkardığını açıkladı. Yücel, kentteki poliklinik, muayenehane ve merkez sayılarında ise yüzde 400’lük bir artış söz konusu olduğuna dikkat çekti. 

Dentalhaber.com’a konuşan Yücel, 6 Şubat depremi sonrasında kentte başta Hatay’dan olmak üzere yaklaşık 100 civarında diş hekiminin göçtüğünü belirterek “Depremin ardından başta Hatay olmak üzere bölgedeki meslektaşlarımız ellerindeki birikimleri kullanarak bir şeyler yapmak. Bu amaçla Antalya’ya geldiler. Bizde bu meslektaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Geldiğimiz noktada bu meslektaşlarımızın yüzde 50’si depremden altı ay sonra geriye döndü. Yüzde 25’i de sonraki altı ayda geri gittiler.” Şeklinde konuştu. 

Başkan Dr. Yücel, Antalya’daki sağlık turizmi faaliyetlerinin kentteki diş hekimi sayısında patlamaya yol açtığına da vurgu yaparak, şunları söyledi: 

“Sağlık turizminde diş hekimleri büyük paralar kazanılıyormuş algısı çok fazla hekimin gelmesine Antalya’ya gelmesine neden oldu. Ve şehirdeki diş hekimi sayısı dört sene içerisinde binden 2 bin 200’e çıktı. Poliklinik muayenehane ve merkez sayısı müşterek muayenehane sayısı da yaklaşık 70-80’den 400’lere çıktı. Yani yüzde 400’lük bir büyüme çok fazla. Bir taraftan iyi istihdam sağlanıyor hekimlere. Ama bir taraftan da serbest piyasa ekonomisi… Aslında diş hekimliği hizmet üreten bir sektör ve bu mesleği ticaret yapılan bir sektör gibi görmüyoruz. Ancak bu tür algılar diş hekimliği iyice ticarileşmesine neden oluyor.”

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız